FOTO: Grad Virovitica

MISTERIOZNA SMRT Zašto je umro 37-godišnji pročelnik, je li nestalo 17 milijuna kuna…?

Autor: Dnevno

U Virovitici je u ponedjeljak blizu ribnjaka pronađen mrtav mladi pročelnik odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, Siniša Palm. Isti dan, gradonačelnik Ivica Kirin podnio je kaznenu prijavu zbog nekoliko kaznenih djela na štetu gradskog proračuna. Kirin je Palma, kao odgovornu osobu, razriješio svih dužnosti, što je i objavio na gradskim stranicama. Ono što je zanimljivo jest to da je priopćenje izdano samo par sati prije nego što je otkriveno beživotno tijelo mladog pročelnika. Službenih potvrda nema, no sumnja se u samoubojstvo vješanjem. Naime, čak i obavijest na službenim stranicama sugerira da je riječ o suicidu jer su naznačili da je riječ o tragičnoj smrti.

Naravno, uvijek je moguće da je riječ o nesreći ili čak i ubojstvu, no šutnja koja je zavladala u gradskim institucijama, pa i u policiji, također sugerira da je riječ o samoubojstvu jer se o takvim stvarima, u pravilu, javnost ne izvještava. Naravno, Virovitičani samo o tome i govore.

Cijeli ovaj mučni događaj mogla bi razjasniti govorkanja da je iz gradske blagajne nestalo čak 17 milijuna kuna.

Gradom pak kruže neprovjerene vijesti da je u gradskoj blagajni ustanovljen manjak od 17 milijuna kuna, piše Telegram

Prema Telegramovim informacijama, Palmu je u petak oko 11 sati priopćeno da je protiv njega podnesena kaznena prijava, da je udaljen iz službe i da je razriješen svih ovlasti. Navodno mu je uručen i otkaz, no tu informaciju trenutačno u Virovitici nije moguće provjeriti, piše portal. U Virovitici se spominju prijepori oko obnove Dvorca Pejačević koja je započela prije dvije godine i koja se najvećim dijelom financira novcem Europske unije. Riječ je o poslu vrijednom oko 81 milijun kuna  (66,7 milijuna kuna ili više od 85 posto europskog je novca) u kojem je svatko htio svoj dio kolača. Kako se može čuti, Palm je bio pod silnim pritiscima lokalnih moćnika, no je li to stvarni uzrok njegova tragičnog čina, zasad nije poznato, piše taj portal.

Ovaj događaj otvara nekoliko pitanja.

Kako to da je Palm tako brzo udaljen iz službe, prije nego što su završile istražne radnje policije i DORH-a? I Kirin je opterećen brojnim optužbama, u prvome redu FIMI media, pa je bez problema ostao na visokoj funkciji.

Kako to da nitko iz Gradske uprave nije rekao ni riječ na posljednjem ispraćaju pokojnog Palma?

Kako je moglo nestati 17 milijuna kuna (ukupni proračun Virovitice je 200 milijuna kuna, op.a), i to u samo nekoliko mjeseci od posljednje revizije, a da to nitko nije primijetio do prošlog petka?

Sada se čeka da završi policijska kriminalistička obrada pa će onda, možda, neke stvari biti jasnije. Naime, po gradu se govori da je Palm ubijen pa bi policija zbog uznemirene javnosti trebala što prije izaći s nekim saznanjima.

U međuvremenu, doznajemo da je Palm na mjestu pročelnika za financije i gospodarstvo radio nešto više od godinu dana, a da je u Gradu bio zaposlen već 13 godina, kao nestranačka osoba. Nije imao ni ženu ni djecu, a živio je s majkom. Virovitičani koji ga poznaju opisuju ga kao tihog, ali sposobnog i pametnog. Kažu da je vozio auto star koliko je on sam. Znanci ga opisuju kao dobričinu rijetke skromnosti.

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.