FOTO: Screenshot Instagram/Ana Walshe

MISTERIJ U OBITELJI MOĆNOG TITOVOG GENERALA! Bili su bliski, a Jovanku je spriječio u opakom naumu: Unuka mu nestala u SAD-u, uhićen suprug

Autor: Dnevno.hr

Regijom je za Novu godinu odjeknula vijest da je nestala Ana Walsh, žena iz SAD-a porijeklom iz Srbije. Valsh je nestala kada je krenula k aerodromu u Bostonu, a tada joj se izgubio svaki trag. Njezin nestanak tek nakon tri dana prijavio je suprug Brian koji je, javljaju američki mediji, danas uhićen zbog ometanja istrage.

Brian Walsh (46) iz Cohasseta u saveznoj državi Massachusetts osumnjičen je da je doveo u zabludu istražne policijske organe, rekao je okružni tužitelj Norfolka Michael Morrissey. “Tijekom te istrage policija je počela vjerovati da je njen suprug Brian Walsh počinio kazneno djelo prevare policijskih istražitelja”, rekao je Morrissey.

Nestanak Ane Walshe (39), stručnjakinje za nekretnine koja radi u Washingtonu, izazvao je pažnju i međunarodne javnosti. Članovi obitelji potvrdili su policiji da se Ana na Novu godinu trebala odvesti do aerodroma Logan kako bi odletjela za Washington gdje ima kuću. Ipak, policija je izvijestila da nema dokaza da se Ana Walshe ukrcala na bilo koji let.

Američki mediji prenose da je suprug nestale Ane Walsh upravo optužen za ometanje istrage. Na današnjem saslušanju Briana Walshea sud je objavio kako je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož.

Također, dan nakon što je Ana nestala Brian Walshe je u trgovini kupio opremu za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara, navode američki mediji. Njemu je određena jamčevina u iznosu od 500.000 dolara.

Ana je Novu godinu dočekala sa suprugom i djecom u njihovom domu u gradiću Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Radila je u tvrtki koja se bavi nekretninama i 1. siječnja, oko četiri sata, izašla je iz kuće jer je zbog posla hitno trebala otputovati u Washington. Od tad je nitko nije čuo niti vidio. Njezin mobitel od tad je ugašen, a jedini trag koji je policija imala taj da se 39-godišnjakinja nikad nije ukrcala na spomenuti let.

“Unuka generala JNA”

U Cohassetu je u nedjelju ispred kuće koju Ana Walsh dijeli sa svojim mužem i troje male djece viđeno nekoliko obilježenih i neobilježenih policijskih vozila. Istražitelji su tijekom jutra viđeni kako ulaze i izlaze iz njihove kuće. Policijski detektivi Cohasseta i detektivi državne policije Massachusetts otputovali su tijekom vikenda u Washington D.C., u okviru istrage.







A kome se zapravo radi, javljaju srpski mediji koji tvrde kako je Walsh zapravo unuka poznatog generala JNA Nikole Ljubičića, svojevremeno “jednog od najmoćnijih Srba i najbližih suradnika Josipa Broza Tita”. Ljubičić je bio sudionik NOB-a, a nakon rata završio je Vojnu akademiju u Beogradu. Zatim je napredovao do čina generala JNA i odlikovan titulom Narodnog heroja Jugoslavije.

Spriječio Jovanku da se dođe do ‘trona’

Sredinom osamdesetih bio je dugogodišnji savezni sekretar za narodnu obranu i osoba s brojnim i dubokim vezama u vrhu JNA, KOS-a i Državne sigurnosti. Od 1982. do 1984. godine obnašao je dužnost predsjednika Predsjedništva SR Srbije i, po mnogima, odigrao ključnu ulogu u usponu Slobodana Miloševića.

Također, pišu i kako je Ljubičić, zajedno sa Stanetom Dolancom, odigrao ključnu ulogu poslije Titove smrti 1980. godine, kada je Jovanka Broz pokušala da preuzme dio nadležnosti svog supruga, doživotnog maršala Jugoslavije.

Umro je 2005. godine i sahranjen je uz vojne počasti u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Iste te godine nestala Walsh je napustila Beogradom i otišla u SAD gdje se upoznala sa svojim budućim suprugom. Prema objavljenom s društvenih mreža, može se vidjeti kako je krajem prošle godine boravila u svom rodnom gradz.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.