Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX, Ilustracija

MIROSLAV UBIO MAJKU ČEKIĆEM I NE MORA U ZATVOR! Povod neviđenom zvjerstvu je užasan: Nakon zločina pobjegao je u Tursku

Autor: Dnevno.hr

Vrlo mučna priča dolazi iz Istre gdje je strašan zločin dobio kontroverzan sudski epilog.

Naime, Miroslav Selak, 37-godišnji Puljanin okrivljen je za teško ubojstvo vlastite majke Ane Selak 2022. godine u ožujku u stanu na Vidikovcu.

U utorak je na Županijskom sudu u Puli proglašen krivim za takozvano protupravno djelo teškog ubojstva.

Otišao u Tursku

S obzirom na to da je zločin počinio u navodno neubrojivom stanju, nije mu određena zatvorska kazna, nego mu je, sukladno Zakonu o osobama s duševnim smetnjama, određeno prisilno psihijatrijsko liječenje, piše Glas Istre.

Inače, Selak je majku usmrtio dan prije nego što je zločin otkriven, 3. ožujka prošle godine između 11:30 i 15:18 na adresi Prilaz Monte Cappelletta 1. Ubio ju je u stanu gdje su živjeli, udarcima zidarskim čekićem u glavu kao u horor priči.

Ono što je još bizarnije, uslijedilo je nakon samog ubojstva.

‘Bio je neubrojiv’

Počinitelj je pobjegao iz Pule u Zagreb, odakle je zatim otišao u Tursku. Uhićen je dva mjeseca kasnije. Kako se ispostavilo tijekom suđenja, Selak je bio uvjeren da mu Ana Selak nije prava majka, odnosno da su mu biološki roditelji ubijeni u Turskoj u nepoznatim okolnostima te da ondje ima rodbinu.




“Okrivljeni boluje od paranoidne shizofrenije, trajne psihičke bolesti. U vrijeme počinjenja kaznenog djela je bio neubrojiv. On je i dalje psihotičan i postoji opasnost da bi ponovno mogao počiniti kazneno djelo. Za njega je preporučeno isključivo institucionalno liječenje”, ustvrdio je dr. sc. Miroslav Herceg, psihijatar s Klinike Vrapče koji je vještačio Miroslava Selaka.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.