MIRO KOVAČ ISPUSTIO POLITIČKU BOMBU! Krenuo napad na Plenkovića: ‘Ja ću biti kandidat i ja ću pobijediti’

Autor: Dnevno

Bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miro Kovač u RTL-u Danas komentirao je današnju izjavu Milorada Pupovca, ali i najavio kandidaturu za šefa HDZ-a.

Kovač je prije nekoliko dana rekao da SDSS nema što raditi u vladajućoj koaliciji ako se Pupovac ne ispriča zbog uspoređivanja Hrvatske s NDH.

“Ja sam svojedobno govorio o povlačenju te izjave, a to se, meni se čini, nije dogodilo. Ja sam razočaran, sablažnjen, nezadovoljan. Očekivao sam da će gospodin Pupovac reći da je pogriješio, da mu ne pada na pamet uspoređivati Hrvatsku s NDH, da ne dijeli razmišljanja Aleksandra Vučića.

Iskreno govoreći, sada, pod ovakvim dojmom, da sam predsjednik HDZ-a, Pupovcu bih se zahvalio, a stranačkim tijelima predložio da se raskine dogovor sa SDSS-om. Ovo je maltretiranje hrvatske javnosti”, rekao je Kovač za RTL Danas.

Dodao je da pripadnike srpske manjine, kao i pripadnike durgih manjina, treba maksimalno štititi, ali da “dobivati lekcije da su Hrvatska i NDH isto – nema smisla”.

“Treba napraviti jasan rez i reći hrvatskoj javnosti da demokratska vlast štiti svakoga državljanina neovisno kojeg je podrijetla, spola, seksualne orijantacije, ali da mene netko maltretira…”, rekao je Kovač.

Milorad Pupovac spomenuo je da je “sjeme zla” posijala Vlada Tomislava Karamarka u kojoj je sjedio i Kovač. On to demantira.




“To nije istina. Ja sam svojedobno kao član Predsjedništva HDZ-a pregovarao o njegovu sudjelovanju u Vladi, nije istina da nije bilo razgovora. Žao mi je što gospodin Pupovac ne koristi autoritet u Hrvatskoj da pridonese jednom sasvim normalnom suživotu”, rekao je.

U međuvremenu, pojavila se teza da se preko Milorada Pupovca želi srušiti Andrej Plenković. Unutarstranački izbori u HDZ-u su iduće godine, a jedan od kandidata, čini se, bit će i Miro Kovač.

“Ova situacija nema nikakve veze s unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Kad budu izbori, bit će kandidata. Neka ih bude što više, to je dobro za demokraciju u HDZ-u.




Gospodin Plenković neki je dan govorio da će biti kandidat i da će pobijediti. Ja sad kažem da ću ja biti kandidat i ja ću pobijediti. No to sada nije tema, sada nije vrijeme za to. Sad je tema gospodin Pupovac koji nije povezan ni s kakvim izborima u HDZ-u”, poručio je Kovač.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.