Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL

MINISTRI NE TREBAJU U IZOLACIJU Epidemiolozi su procijenili da nema potrebe

Autor: Sanja Plješa

Ministri Marić, Aladrović i Banožić kratko su u petak 26. lipnja došli na susret gospodarstvenika u Županji, koji se održao na otvorenom uz poštivanje epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature kod ulaza te dostupnost dezinficijensa.

U trenutku boravka ministara, na okupljanju nije bilo 500-ak ljudi kako su neki mediji izvijestili, nego otprilike 150, priopćili su iz Vlade.

Podsjetimo, HDZ-ovac Davor Miličević, gradonačelnik Županje organizirao je prošlog petka veliku zabavu u lovačkoj kući kraj Županje, a među gostima su bili i ministri Zdravo Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić, a našao se i Vladimir Šeks.

No, jedan od gostiju bio je i Damir Dekanić, voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma i načelnik općine Andrijaševci koji je sada pozitivan na Covid-19.

2S gospodinom Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, no odmah po saznanju da je gospodin Dekanić pozitivan na koronavirus, ministri su kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju2, poručili su iz Vlade.

“Epidemiolozi su procijenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića”, naglasili su iz Vlade.

HDZ-ovci imali korona party! DAVOR MILIČEVIĆ: ‘Bio je to skup poslovnih ljudi. Jedan uzvanik je zaražen koronom. Pa što?’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.