Ministarstvo zdravstva izdalo letak s informacijama o koronavirusu

Autor: dnevno.hr

Ministarstvo zdravstva objavilo je letak u kojem navode osnovne informacije o koronavirusu. U letku su uz ilustracije navedene opće informacije o koronavirusu, koji su mu simptomi, rizične skupine, način širenja, te koje preventivne mjere treba poduzeti.

Tako primjerice u odgovoru na pitanje što je koronavirus stoji: “Koronavirus uzrokuje virusnu bolest koja se manifestira simptomima sličnim gripi. Brzo se širi, mogu se zaraziti ljudi i životinje. U nekim slučajevima može dovesti do težih komplikacija respiratornog sustava ili smrti”

A zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim će mrežnim stranicama objavljivati najnovija saznanja u vezi koronavirusa.

Inače, zemlje Europske unije u kojima su dosad potvrđeni slučajevi zaraze koronavirusomn su Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Rusija.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.