Foto: Pixabay

MINISTARSTVO U OČAJU, ZA ‘POSAO IZ SNOVA’ STIGLE SAMO TRI PRIJAVE: ‘Mnogima izvanredna ljepota nije dovoljna, možda produžimo rok za tri tjedna’

Autor: Dnevno.hr

Iako se čini kako je natječaj za posao nadlijetanja helikopterom novozelandskih prostranstava u potrazi za ugroženim jedinkama ptice kiwi “posao iz snova”, vlasti ipak očajnički traže kandidate.

U Ministarstvo za očuvanje okoliša u gradiću Haast na zapadnoj strani Nacionalnog parka Mont Aspiring do sada su stigle tek tri prijave. “Glavni zadatak je voditi ekipu zaduženu za spas vrste kiwi koja je najrjeđa na Novom Zelandu, a to je Haast tokoeka”, pojasnio je Wayne Costello iz ministarstva.

U opisu posla, nadalje, navodi se kako kandidat treba pretraživati spektakularne krajobraze i brinuti se za populaciju ptice kiwi – novozelandske ptice koja ne umije letjeti.

Problem izoliranog područja

Iako je zapadna obala san snova za ljubitelje prirode, sam Costello priznaje kako mnogim kandidatima “izvanredna ljepota” nije dovoljna. Radi se o izoliranom području, u kojem do najbližeg supermarketa treba voziti dva sata, a do bolnice četiri sata automobilom.

Ne pomaže ni činjenica kako je kiwi plašljiva i “vrlo nervozna ptica” te kako do nekih mjesta na kojima obitava treba ići gliserom, a često i helikopterom. Unatoč svemu, Costello se nada kako će ministarstvo produljiti rok za podnošenje kandidature na još tri tjedna.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.