Foto: Damir Krajac/CROPIX

MINISTAR PALADINA O TISUĆAMA ŽRTAVA POTRESA KOJI ŽIVE U KONTEJNERIMA: ‘Oni su nam prioritet, ali teško mi je dati obećanje’

Autor: Dnevno.hr

Nakon stupanja na dužnost, Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina suočio se s problemima u obnovi nakon potresa.

U razgovoru za HRT ministar je još jednom ponovio da cijeli proces treba ubrzati.

“S jedne strane možemo biti zadovoljni da je više od 5.000 objekata u određenoj mjeri obnovljeno ili u procesu obnove. Potpuno nam je jasno i svjesni smo da javnost očekuje ubrzanje procesa konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata. Prije 100-tinjak dana imali smo svega nekoliko takvih gradilišta, a danas imamo na širem području Zagreba 10-ak, a na području Banovine 30-ak gradilišta”, rekao je ministar Paladina istaknuvši kako će nivelirati cijene jer se cijene građevinskih radova mijenjaju velikom brzinom te da za određene vrste radova nisu imali zainteresiranih ili inženjerskih ili izvođačkih kuća.

“S druge strane određenim promjenama dodatno ćemo motivirati naše sugrađane na samoobnovu”, rekao je ministar Paladina.

Na pitanje što bi za njega bio uspjeh u obnovi Zagreba u idućih godinu dana, ministar je rekao kako se fokusirao na ono što će se napraviti i ciljeve do početka jeseni.

“Ne bi govorio o ciljevima nakon tog perioda. Cilj je 200-tinjak gradilišta – trećina na području zagrebačkog potresa i dvije trećine na području Banovine”, istaknuo je dodavši kako na području Banovine ima oko 2.000 obitelji koji su u kontejnerima, te da su im oni prioritet.

“Napravit ćemo sve da njihove zahtjeve riješimo što prije. Teško mi je dati obećanje, ali oni su nam prioritet”, zaključio je ministar Paladina.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.