Foto: Profimedia / ilustracija

MINISTAR JE U ZADRU TRENIRAO STROGOĆU? Javili se svjedoci, vlasnik objekta, a u sve se upleo i načelnik stožera

Autor: M.V.

Da je tijekom dana napustio jedan zadarski kafić jer konobarica na otvorenoj terasi nije imala zaštitnu masku, objavio je ministar zdravstva, Vili Beroš na svom Twitter profilu. U međuvremenu su se javili i svjedoci, ali i vlasnik kafića te načelnik zadarskog stožera.

Svjedoci govore kako je ministar “trenirao strogoću”, da je konobarici rekao da je bezobrazna te da je bacio 20 kuna na stol te ostao dužan dvije kune.

S druge strane, konobarica za Slobodnu Dalmaciju govori kako zaista nije imala masku, a kako joj je ministar rekao da provocira. Vlasnik kafića navodi kako ista ima respiratornih problema te zato ne nosi masku, ali ministar je uočio kolegicu koja također nije imala istu. Naposljetku se vlasnik ispričao ministru koji je kontaktirao stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Maske i na otvorenom

Načelnik stožera, Šime Vicković tvrdi kako je došlo do “greškice” te kako se učestalo kontrolira nose li konobari u objektima na trgu zaštitne maske. Do sada, govori, nije uočeno da se pravilo krši. Otkrio je i kako ga je ministar kontaktirao kako bi ga podsjetio da su potrebni zajednički napori da se ne uništi sezona.

Podsjeća i da, za razliku od gostiju, zaposlenici koji poslužuju moraju i na otvorenim prostorima imati zaštitne maske.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.