Photo: Matija Habljak/PIXSELL

MINISTAR HORVAT POTVRDIO: Država će financirati obnovu na potresom pogođenim područjima, stanovnici će biti izuzeti od plaćanja!

Autor:

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice, danas je održana sjednica Vlade na kojoj se govorilo i o obnovi objekata na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ministar Darko Horvat na sjednici je govorio izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, istaknuvši da postojeći zakonodavni okvir treba izmijeniti i dopuniti kako bi se pokrenuo postupak obnove i stambenog zbrinjavanja na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

“Usklađuje se zakonodavni okvir za obnovu zbog novonastalih okolnosti povezanih s potresima 28. i 29. prosinca. Zemljopisno se proširuje na SMŽ i Karlovačku županiju, obuhvaćaju se štete nastale od potresa 28. i 29. prosinca. Fondu za obnovu proširuje se nadležnost na SMŽ i Karlovačku županiju. RH na tom području na kojem je proglašena katastrofa u cijelosti osigurava financiranje obnove nekretnine u kojoj stanuje vlasnik ili srodnici. U svrhu obnove uključuje se i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji ima najveću prisutnost na tom području”, istaknuo je ministar pa nadodao da će u tim županijama zbog ekonomske nerazvijenosti tog područja stanovnici u potpunosti biti izuzeti od plaćanja obnove.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.