Dnevno

MILOŠEVIĆ OBJASNIO: Evo što znači biti konzervativan! PLENKOVIĆ ILI KOVAČ? Može li se naslutiti za koga će glasati?

Autor: Dnevno

Domagoj Ivan Milošević, član predsjedništva HDZ-a, komentirao je u Newsroomu N1 televizije stanje u HDZ-u te što očekuje od parlamentarnih izbora.

S obzirom da još nije dobro upoznat s programima kandidata na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Domagoj Ivan Milošević nije htio otkriti kome će ići njegova podrška, ali sudeći po odgovorima čini se da bi se njegova podrška Plenkoviću mogla dovesti u pitanje.

“Ostajem na početnoj poziciji, dat ću podršku kandidatu koji zajamči da ćemo provesti strukturne promjene koje su Hrvatskoj važne, obračunati se s klijentelizmom i korupcijom i da ćemo se doslovno boriti za svaku osobu koja ili želi otići ili je već otišla. Kampanja još nije ni počela pa ne mogu reći. Nisam još pročitao program Andreja Plenkovića. Nisam ni čuo puno o strukturnim promjenama koje su Hrvatskoj nužne, ali čulo se više o klijentelizmu. Previše je poruka bilo o prošlosti, moramo više govoriti o budućnosti – ne samo što, nego i kako i s kim provesti”, rekao je Milošević.

Poručio je međuostalim kako je očekivao da će predsjedništvo raspisati nove izbore nakon raskida koalicije s Mostom: “

Stabilnost je važna, ali stabilnost koja donosi rezultate. Zašto su naši rezultati lošiji od Poljaka, Čeha? Nismo proveli strukturne promjene koje bi značajno promijenile standard naših građana, uveli red i zakon”, istaknuo je.

“Nadam se da nećemo ipak doći do toga da će nas sila neke iduće krize ili recesije natjerati na promjene. Još uvijek je jedna naša noga u socijalizmu, a naša djeca idu u Irsku i Njemačku gdje se znaju pravila.”

Međuostalim, tvrdi da je HDZ jedina politička snaga u Hrvatskoj koja može iznijeti promjene o kojima govori.




Na pitanje je li premijer Andrej Plenković doista takav autokrat kakvim ga predstavljaju u posljednje vrijeme, posebno dajući mu “nadimke” Tito, faraon…

“Za svaki je tango potrebno dvoje… Nikoga ne bih krivio, svi imaju svoju priliku, pravo i obavezu reći i komentirati što misle”, rekao je.

Naglasio je da je za svaku promjenu koja će donijeti boljitak i da je siguran da će poobijediti onaj kandidat koji će “osim svog ega ponuditi ljude i program”.




Spomenuo je i to da je HDZ doživio dva neuspjeha na izborima.

Što je za Miloševića konzervativizam?

“U situaciji kad cijela Europa ide u desno, i u Hrvatskoj birači idu u desno, nova generacija je konzervativnija od naše u prosjeku, onda je sve logično”, rekao je Milošević pojašnjavajući što misli pod pojmom konzervativizam:

“Odnos prema obitelji, religiji, domovini… Želim da svi imaju jednak ili sličan patriotizam. Želim da moja stranka provodi u što je većoj mjeri moguće desnu ekonomsku politiku, a to je manja država, jeftinija država, jedino tako možemo osigurati da Hrvati budu bogatiji. Rezultate stvarne ekonomske promjene, boljitak građana i sigurnost radnog mjesta počivaju na jakom privatnom sektoru i konkuretnom gospoodarstvu.”

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.