fbpx
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

MILJENIĆ PRIMIO IZASLANSTVO ZASTUPNIČKOG AMERIČKOG KONGRESA: Razgovarali o mogućim ozbiljnim posljedicama ukrajinske krize

Autor: Dnevno.hr

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić sastao se s izaslanstvom Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država koje je vodio Adam Smith, predsjednik Odbora za oružane snage Zastupničkog doma Kongresa SAD-a.

Na sastanku održanom u Uredu predsjednika Republike izraženo je zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju država, Republike Hrvatske i SAD-a, koje su i saveznici u NATO-u. Istaknuto je kako Hrvatska pridaje veliku važnost obrambenoj suradnji sa SAD-om te kako cijeni američku potporu daljnjem razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Tijekom sastanka je razmotrena i sigurnosna situacija na istoku Europe, posebno u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu te je izražena zabrinutost zbog mogućih ozbiljnih posljedica ove krize. Sugovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi, energetici te o globalnim izazovima.


Uz predsjednika Odbora za oružane snage, u Kongresnom izaslanstvu bili su Doug Lamborn, zastupnik iz savezne države Colorado, Jim Cooper, zastupnik iz savezne države Tennessee, Ed Perlmutter, zastupnik iz savezne države Colorado, Veronica Escobar, zastupnica iz savezne države Texas, Mike Johnson, zastupnik iz savezne države Louisiana, Brian Garrett, direktor osoblja većine u Odboru za oružane snage, Christopher Vieson, direktor osoblja manjine u Odboru za oružane snage, Phil MacNaughton, direktor politika većine u Odboru za oružane snage, Mark Fleming, otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, Matt Denny, ataše za obranu, Ariela Borgia, voditeljica Ureda za regionalna pitanja, Alex Wray, vojna pratnja i Amy Lillis, voditeljica Ureda za politička i gospodarska pitanja.

Uz predstojnika Ureda Predsjednika Republike na sastanku su bili Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost, Neven Pelicarić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku, kontraadmiral Predrag Stipanović, pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost i Ivan Mutavdžić, tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.