Foto: Dragan Matic / CROPIX

Miletić bijesan: ‘Država ne želi zaposliti ljude u bolnici, a Ministarstvo zdravstva okreće glavu’

Autor: Maja Štefanac

U ovoj teškoj situaciji s pandemijom bolnice su prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva “okreće glavu”, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

“Sustav je preopterećen, covid bolesnici zahtijevaju dvostruku njegu i bolnica je pod velikim teretom, to je apsolutno činjenica. Najveći problem je što država ne podmiruje svoje obaveze i ne pruža podršku bolnici koja je pod ogromnim pritiskom. To je slučaj i s nekim drugim bolnicama”, istaknuo je Miletić u priopćenju podsjetivši i kako su bile upitne plaće zaposlenicima u bolnici.

No, osim toga, država ne dozvoljava dodatno zapošljavanje u pulskoj bolnici, kaže Miletić.

“Ljudi ima, ali država ne da da ih se zaposli. Mi ćemo kao Grad i Županija napraviti sve da pomognemo, to nije upitno, ali država mora osigurati da sustav funkcionira. Bolnice su u ovoj teškoj situaciji prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva okreće glavu”, naglasio je gradonačelnik Miletić i dodao kako volontiranje mora biti ciljano i organizirano.

“Ne mislim da se građani trebaju uključivati, osim da poštuju mjere i da izbjegavaju situacije zbog kojih bi mogli završiti u bolnici. Mi ćemo se uključiti maksimalno, ali prava adresa je Vlada koja ne ispunjava svoje obaveze i koja odbija zaposliti nove kadrova čime bi se rasteretilo medicinsko osoblje”, zaključio je pulski gradonačelnik Boris Miletić, za N1.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.