Foto: Robert Fajt / CROPIX

MILANOVIĆ U SILOVITOM NAPADU NA SRBE! ‘Prestanite lagati, trebate poštovati Hrvatsku’: Nakon toga je i Plenković ‘dobio svoje’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 31. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te završetka mandata UNTAES-a u Vukovaru gdje je položio vijence u spomen na stradale u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Podsjetio je da je mirna reintegracija uspjeh Hrvatske.

“Srbija ne može pretendirati da želi u Europsku uniji, a odnos koji ima prema Rusiji, koji je legitiman, ne pridonosi tome. Treba donijeti odluku. Srbija u isto vrijeme mora znati da dok god misli dizati optužnice protiv naših generala i brigadira u mirovini zbog događaja na teritoriju treće zemlje neće imati našu potporu i mi to ne može tolerirati. To je minimum povjerenja u odnosima. Zapad čeka i otvoren je”, rekao je predsjednik i dodao kako mu je žao što tu nisu predstavnici podunavskih Srba.

“Predstavnici Srba u svojim nastupima trebaju poštovati hrvatsku državu i prestati govoriti da je bilo etničko čišćenje jer nije bilo”, zaključio je Milanović.

‘Pljuješ hrvatske građane u francuskim medijima’

Milanović je zatim komentirao intervju premijera Andreja Plenkovića za francuski medij u kojem se dotakao i njegovih izjava o pitanju obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Pljuješ hrvatske zastupnike i hrvatske građane u francuskim medijima”, rekao je te dodao: “Nemoj nikada olajavati demokratske zastupnike svojih građana i svoje građne u stranim medijima. To je minimum bontona.”

Također je istaknuo da odluka o obuci ukrajinskih vojnika ili bilo kakvom upletanju u rat treba biti izbor Hrvatske, koja ne bi to trebala činiti što joj nameću veće sile. “Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan”, rekao je Milanović.




 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.