Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Milanović se oglasio, meta nije Butković: ‘Ovime je Plenković pokazao koliko je opasna njegova vlast’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Predsjednik Zoran Milanović jutros se ponovno oglasio na Facebooku. Podsjetimo, Milanović danas ide u Slavonski Brod gdje će, među ostalim, obići i grupaciju Đuro Đaković. Milanović ponovno piše o izboru Ivana Turudića za šefa DORH-a te upire prstom u premijera Andreja Plenkovića.

“Govoreći ponovo neistine o izboru Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika, Andrej Plenković pokazao nam je koliko je zapravo za Hrvatsku opasna njegova politički nemoralna i pokvarena vlast. Turudićev izbor, kaže sada, možda bi on i razmotrio da je prije odluke u Hrvatskom saboru imao sve dokaze i informacije o tom kompromitiranom i višekratno prokazanom sucu. A imao je dokaze, dobio ih je kako od mene, tako i od Sigurnosno-obavještajne agencije tjedan dana prije saborskog glasanja. Ali, nije ih tada razmotrio već je – nazvao Turudića”, piše Milanović.

Nadalje navodi da je najveća opasnost Plenkovićevog vladanja u tome što je njemu posve nevažno da je Hrvatskoj nametnuo takvog čovjeka za Glavnog državnog odvjetnika.  „Bitni smo mi kao Vlada“, kaže Plenković, dok činjenica da bi DORH trebao voditi čovjek koji ni po kojim kriterijima ne bi smio biti na toj dužnosti – više nije bitna. Svjesno i bezobzirno, ignorirajući upozorenja cjelokupne javnosti i, što je najporaznije, uopće ne vodeći računa o važnosti institucije DORH-a i interesu države da ima poštenog i neovisnog Glavnog državnog odvjetnika, Plenković je odlučio dokazati da može što hoće. To što sada tumači da bi „uzeo u obzir“ dokaze o Turudićevoj nevaljalosti da ih je vidio na početku procesa izbora samo znači kako Plenković dobro zna kakvog je čovjeka doveo na čelo DORH-a”, stoji u objavi predsjednika.

Zanimljivo, Milanović se danas ne bavi Butkovićem

“Nije to njegova naknadna pamet, već pokvarenost koju treba raskrinkavati i osujetiti i tako Hrvatsku osloboditi Plenkovićeve vlasti koju, kao opaku i nemoralnu, najbolje od svega legitimira baš slučaj Ivana Turudića”, zaključuje Milanović. Zanimljivo, Milanović se danas u objavi više ne bavi ministrom prometa Olegom Butkovićem, s kojim se danima prepucavao putem društvenih mreža. Mnogi analitičari procijenili su da je Butković Milanovića uspješno ‘upecao’ u bizarnu prepirku te tako skrenuo pažnju s Plenkovića.

Podsjetimo, Milanović Butkovića optužuje zbog poruka s Josipom Rimac, u kojima se dopisuju o zapošljavanju u IGH, spominje poslove njegovog brata i obitelji. “Butković se očajnički pokušava nadmetati sa mnom, dečko, ti si ukrao, za to se ide u zatvor”, poručio je Milanović.

Predsjednik je u srijedu Butkovića također pitao kako je njegova obitelj došlo do vrijednog zemljišta uz more. “Jasno, ako si brat HDZ-ovog ministra možeš kupovati i pomorsko dobro. Al nije Olja zaboravio ni oca. Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna za obnovu svog kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo osam milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile – direktno pred restoranom tate Butkovića”, napisao je tada Milanović na Facebooku.
Butković predsjednika, s druge strane, proziva za pomaganje osobi pod sankcijama zbog ruske agresije na Ukrajinu. Postavio mu je dva pitanja na koja, tvrdi, Milanović uporno izbjegava dati odgovor. “Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik RH osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom? Što je dobio kao protučinidbu za taj angažman?”. Što se tiče lukobrana u Povilama, Butković mu odgovara da ga je izgradila županijska Lučka uprava koju vodi SDP.

Butković uzvraća udarac: ‘Zorane, znamo kakav ti je bio plan, što ti je skrivila moja Milova’
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.