Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Milanović položio vijenac za poratne žrtve u Teznom

Autor: dnevno.hr

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović položio je u petak vijenac i zapalio svijeću za poratne žrtve Drugog svjetskog rata na groblju Dobrava kraj Maribora.

Milanović je položio vijenac kod Spomen obilježja “Mrtvima spomen, živima opomena” za poratne žrtve ubijene prije 75 godina.

Jugoslavenske oružane snage u Tezenskoj šumi kod Maribora u svibnju 1945. pobile su između 15 i 20 tisuća pripadnika oružanih snaga ustaške NDH i civila, većinom Hrvata.

Tezno je jedna od više od 500 masovnih grobnica na području Slovenije, a riječ je o nekadašnjem protutenkovskom rovu, širine tri do četiri metra i duljine oko 1500 metara.

Nakon polaganja vijenca, hrvatski predsjednik uputio se u Ptuj gdje će se susresti sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom.

( VIDEO) ŠKORO: ‘Neka Penava riješi svoj status u HDZ-u pa ćemo razgovarati’




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.