fbpx
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MILANOVIĆ O TUŠEKU: To je jadno, no ne vidim tu kazneno djelo, branit ću prava političara da budu budale

Autor: Mia Peretić

Predsjednik Zoran Milanović je nakon polaganja vijenca povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust komentirao i slučaj u kojem je HDZ-ov Žarko Tušek nudio nezavisnom vijećniku Oroslavlja Viktoru Šimuniću tajno financiranje predizborne kampanje.

“Ne, to uopće nije trgovina utjecaja, to je anticipirana trgovina utjecaja. Ali dobro je da se vidi, da se vidi kojim metodama se služe političke stranke. To se više događa na lokalnoj i regionalnoj razini, ali ima i slučajeva na državnoj razini. Neka ukinu javne natječaje, neka ljudima ne mažu oči. Zna se vrlo dobro kako se na ta mjesta dolazi”, rekao je Milanović i usporedio to sa slučajem Željka Sabe.

“Mi smo imali slučaj kad gradonačelnik Vukovara nakon što je odležao u logoru, odležao godinu dana u zatvoru zbog toga što je nudio sudjelovanje u vlasti. Na ta mjesta će uvijek dolaziti ljudi uz potporu politike. Uvijek dolaze uz neku potporu politike”, kaže Milanović i dodaje da tu ne vidi kazneno djelo.

“Ali to izjednačiti sa kaznenim djelom… Ja tu ne vidim. Ne da ne vidim, branit ću prava političara da budu budale“, kazao je i dodao je kako je i koalicijski dogovor nuđenje funkcija. Na pitanje što misli da su se nudile funkcije za koje treba javni natječaj, odgovorio je: “O tome nisam razmišljao. neka ukinu javni natječaj. Potpuno je nepotreban u tom slučaju. To je prostor politike, to su javne firme”.

Kaže kako se ne radi o obrani Plenkovića i Tušeka, već je to pokazatelj kako sustav funkcionira.
“Park Plitvice vodi politička osoba. Pitanje je samo koga je vlast odabrala da tu dužnost i taj složeni posao obavlja. Carinska uprava nije sfera politike i porezna uprava nije sfera politika, a znamo vrlo dobro da se tamo po političkim kriterijima dolazi na funkcije”, rekao je.

“To nije normalno, to je jadno, ali prestanimo razgovarati o tome da se zbog toga ide u zatvor. To možda samo u Rusiji. Dosta je te hajke bilo”, dodaje Milanović.

 
 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.