Foto: Damir Krajac / CROPIX

Milanović nastavlja: ‘Kolinda se klatarila po skupovima HDZ-a, a ja sam problem’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru gdje je dao izjavu za medije. “Kao predsjednik sam imao uvide u neke elemente. To što se dogodilo bilo je prije mjesec dana. Kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser, ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto”, rekao je Milanović o Turudiću i navodom rešetanju automobila.

O mogućem sučeljavanju s Plenkovićem rekao je: “Danima ponavljam, sutra sam na N1, govorit ću o stvarima vitalnim za Hrvatsku. HDZ je pljačkaški pohod već 30 godina, to svi znaju. Nisam ja naivan bez obzira što bi se Plenković obračunavao. Nismo mi iz istog kvarta. Te fore izađi i bori se, nije mi do debate s Plenkovićem… Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije garancija dobiti izbore. Ovo radim jer moram. Kao što sam se kandidirao jer ste me natjerali na to. Razbojnike gurate za državne odvjetnike, a Plenković sad glumi smjernog oca i dobrog ćaću. I ja sam gledao da moj sin dođe sa mnom… Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma koliko je dobar otac. Opet smo u komunikološkoj zavrzlami da baš hoću debatu s njim. O čemu razgovaram s njim? Ja sam vrhunski amater, a on neznalica. Hrvatska je tragedija već osam godina, bazirana na korupciji.”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tvrdi da je u kampanji

Na pitanje je li u kampanji, rekao je da je i da je odluka Ustavnog suda ‘pucanj u prazno’. “Predsjednik Republike sam, izabran voljom građana. Oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi koji su počeli truliti. Ja sam politička osoba. Ako se Grabar-Kitarović može klatiti na skupovima HDZ-a kao predsjednica, mogu i ja ovo.”

Rekao je kako je Grabar-Kitarović nastupala za vrijeme kampanje na HDZ-ovim skupovima: “Ja nisam niti glasao za SDP. E sad ću pozivati ljude da glasaju za tu stranku. A onda ću sjesti nakon izbora sa svima koji žele rušiti HDZ i vidjeti. Ideologija je tu nebitna” ,rekao je između ostalog Milanović.

‘Nije dobro’

Tvrdi da je stanje u državi uopće nije dobro. O gradonačelniku Zadra rekao je da su rekli za njega da je bio dobar doktor. “Neki žive bolje. Ovo je inflacija pohlepe. U Hrvatskoj je masu toga preskupo, a ne mora biti, država ima instrumente da to pritegne. Moji prijatelji idu u šoping u Trst jer je jeftinije.”

Ponovio je da nije razmišljao o ostavci na mjesto predsjednika države: “Nisam razmišljao o ostavci. Dio dobronamjernih me nagovarao. Da ja dam ostavku, Ustav određuje tko me naslijeđuje. Onaj tko me naslijedi, da ostavku i on odluči tko ga naslijeđuje. Što je to? Ti ljudi su intelektualno dosadni, to su spori mozgovi”, rekao je i dodao da nikava više neće biti član niti jedne stranke.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.