Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Milanović na Pantovčaku poručio: ‘Bez Hrvatske vojske ne bi bilo ni hrvatske države’

Autor: Dnevno

Predsjednik Republlike Hrvatske Zoran Milanović na Pantovčaku je održao govor povodom 29. obljetnice Oružanih snaga RH.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović pozvao je na svečani prijem na Pantovčak povodom odlikovanja osam hrvatskih generala vojni i državni vrh.

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković poslali su izaslanike.

Zoran Milanović je na početku svog govora istaknuo da Hrvatskoj vojsci moramo vječno biti zahvalni:

“To nije samo forma, to je stvarnost. Neka lica ovdje znam već desetljećima još kao mladić i kao diplomat. No, bez hrvatske diplomacije Hrvatska država bi postojala, ali bez hrvatske vojske ne bi. U diplomaciji se nije ginulo, u uredima se nije dobivalo rane, u vojsci se ginulo.”

“Hrvatska je napadnuta, izmrcvarena i na kraju je zahvaljujući hrvatskoj vojsci pobijedila. 29 godina u životu jedne mlade nacije s dubokim korijenima je već pomalo tradicija. Na tradiciju možemo biti ponosni, možemo biti zadovoljnionime što smo napravili. Hrvatska vojska je tu da brani Hrvatsku, hrvatski narod i teritorij, te hrvatske interese”, rekao je Milanović dodajući:

“Često govorimo da Hrvatska vojska dijeli sudbinu ostalih korisnika državnog proračuna. No, kao nacija nismo zajednica korisnika proračuna nego nacija, a to je nešto dublje i šire. Hrvatska vojska, njezini ljudi, moraju pratiti ono kroz što prolazi većina naših ljudi, ali pitanje je prioriteta. Neki su svoje narode izgladnjivali da bi nahranili svoje vojske i da očuvaju vlast. To danas ne dolazi u obzir, ali između toga i zanemarivanja ogroman je prostor. Da bismo bili vjerni tvrdnji da su najveća vrijednost Hrvatske vojske njezini ljudi, moramo se potruditi da oprema bude dobra, da sačuvaju glave.




Hrvatska vojska ne počinje od nule, njezinu tradiciju ne treba tražiti u kraljevskim gardama otprije 150 godina koje su zatirale hrvatski identitet, niti u vojskama iz Prvog, još manje iz Drugog svjetskog rata jer to ljude dijeli. Naša državnost, kad je vojska u pitanju, počinje upravo onda kad ste vi osnovani.”

(VIDEO) POGLEDAJTE MOĆ HRVATSKE VOJSKE! ‘To je snaga koja među prvima svima priskače u pomoć!’




 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.