Foto: Robert Fajt / CROPIX

Milanović Litre poručio Plenkoviću i Božinoviću: ‘Naše granice nisu rotirajuća vrata za ološ svijeta’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Saborski zastupnik kluba Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre je u objavi na društvenim mrežama progovorio o nasilju bandi i promašenoj imigracijskoj politici u Švedskoj, upozorivši da je i Hrvatska zabilježila porast od 140 posto ilegalnih migracija otkako je ušla u Schengen. Njegov tekst pod naslovom “Nema pregovora o suverenitetu Hrvatske” prenosimo u cijelosti.


“Svjedoci smo rasplitanja društvenog tkiva u Švedskoj – naciji koja je nekoć bila uzor stabilnosti – danas je primjer upozorenja za Hrvatsku. Sve veće nasilje bandi i društveni nemiri u Švedskoj izravne su posljedice godina neodgovornih zabluda liberalne useljeničke politike. Ne možemo si dopustiti da Hrvatska čini iste greške.

Vojna intervencija u Švedskoj

Švedski premijer, Ulf Kristersson, poduzeo je izvanredan korak pozivajući čelnika oružanih snaga za borbu protiv nasilja bandi zbog kojih je samo tijekom rujna ubijeno 12 ljudi. Ovo je prekretnica koja naglašava ozbiljnost situacije.

Ako nacija poput Švedske, koja se dugo smatra svjetionikom stabilnosti, pribjegne vojnoj intervenciji na vlastitom tlu, onda moramo prepoznati težinu problema ilegalne migracije. Njihov primjer služi kao snažan podsjetnik da posljedice nekontrolirane migracije i slabe granične kontrole mogu eskalirati do točke u kojoj vojska mora biti pozvana kako bi uspostavila red.

Nakon devet mjeseci našeg članstva u Schengenu, obećanje o utvrđenim granicama pretvorilo se u fatamorganu. Ilegalne migracije u Hrvatskoj porasle su za alarmantnih 140%, a u nekim županijama poput karlovačke čak 210% u odnosu na prošlu godinu. To nije samo narušavanje našeg suvereniteta, to je tempirana bomba za hrvatsku nacionalnu sigurnost.

Guliver

Ministar Božinović ranije ovog tjedna najavio je kako će hrvatska i slovenska policija zajednički djelovati na policijskim kontrolnim točkama duž naše zajedničke granice. No, sama činjenica da Slovenija uspostavlja policijske kontrolne točke očigledan je dokaz neuspjeha Plenkovićevih i Božinovićevih mjera u zaštiti hrvatskih granica. Hrvatska policija trebala bi čuvati hrvatske granice, a ne služiti kao linija obrane za Sloveniju.

Snažnije mjere u borbi protiv bandi

Kao i naši saveznici iz Europskih konzervativaca i reformista, Švedski demokrati, koji se zalažu za snažnije mjere u borbi protiv bandi. Mi se zalažemo za aktiviranje naše vojske duž granica s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom. Vrijeme je da osiguramo našu naciju protiv priljeva ilegalnih migranata. Moramo djelovati sada, ili riskirati da postanemo još jedna loš primjer liberalnih migracijskih politika na europskoj pozornici.

S juga Hrvatske krenula ‘ideološka revolucija’: Iza svega stoji Domovinski pokret
Hrvatska se treba nepokolebljivo suprotstaviti silama koje prijete našem nacionalnom tkivu. Naš suverenitet nije predmet pregovora. Naše granice nisu rotirajuća vrata za ološ svijeta. A naš nacionalni identitet nije moneta za potkusurivanje.

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.