‘MILANOVIĆ HODA PO RUBU’ Gjenero ističe: ‘Predsjednik je blizu tome da netko pokrene utvrđivanje njegove posebne odgovornosti’

Autor: Dnevno/ I.I.

Predsjednik Zoran Milanović i dalje napada premijera Andreja Plenkovića tvrdeći kako je trebao znati za istragu u Janafu.

Politički analitičar Davor Gjenero objašnjava kako premijer nije mogao znati jer policija nije dio javne uprave već je neovisna organizacija koja je pod Državnim odvjetništvom, a oni su pod sudbenom vlasti.

“Ne vidim to kao sukob. Ja to vidim kao predsjednikovo narušavanje vladavine prava i trodiobe vlasti. Predsjednik vlade ne ulazi u sukob već je u poziciji da se brani”, ističe.

Dodaje kako je Milanović svojim ponašanjem neprimjerenim predsjedniku republike samog sebe difamirao. “Predsjednik hoda po rubu, blizu je tome da netko pokrene utvrđivanje njegove posebne odgovornosti“, zaključuje.

Predsjednik se uzrujava, kako navodi Gjenero, zato što nije bio upozoren.

Naime, Zoran Milanović bio je u klubu Dragana Kovačevića dva puta u uskom društvu, kako tvrdi.

“Ja sam bio tamo u posve drugom društvu. Nisam se družio s predsjednikom Janafa iako je to važna osoba”, rekao je u ponedjeljak poslije svečane sjednice Gradskog vijeća Donjeg Miholjca u prigodi obilježavanja Dana grada.




Dodao je da kad je u tijeku aktivna istraga onda mora znati tko se s kim druži.

Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.