Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

MILANOVIĆ DOBIO DRAMATIČNO PISMO VIŠNJE PEVEC: Hoće li pomilovati njenog muža?

Autor: Dnevno

Novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću pismom se obratila Višnja Pevec u kojem ga traži da pomiluje njezina supruga.

“Po medijima čujem da će za Zdravkom biti raspisana tjeralica ako se ne pojavi u zatvoru. Pa on se još u srijedu dobrovoljno javio i otišao u zatvor. Ista ekipa koja nas je srušila i dalje nas gazi”, kazala je Višnja Pevec za 24sata.

Zdravko Pevec je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Polovica te kazne preinačena mu je u uvjetnu, a kako mu se priznaje šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostalo mu je još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Pismo Višnje Pevec prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine predsjedniče Primite naše najiskrenije čestitke na pobjedi. Nismo niti sumnjali u vašu pobjedu i sigurni smo da će Hrvatska vašom zaslugom procvasti i postati druga Švicarska. Budući da se je u predizbornoj kampanji često spominjao korumpirani HDZ ja ću vam kratko napisati kako je nas uništio korumpirani HDZ odnosno Ministar Šuker i mislim da vi možete saznati koja mafija iza toga stoji koja nas još uvijek gazi i potkupljuje sudstvo da niti jedan spor ne možemo dobiti a na taj način ćete im dokazati da u vašem mandatu korupcijama je došao kraj a mladim ljudima i poduzetnicima je došlo vrijeme da rade za poštenu državu. Grupa „Pevec“ je 2008. zapošljavala 4000 ljudi, ostvarivala promet od 3,5 milijardi kuna, dobit od 100 milijuna kuna a vrijednost joj je bila preko 3 milijarde kuna. Unutar grupe Pevec bila je tvrtka „Instalotehna“ d.o.o. koja je imala dužnika tvrtku „Unijametali“ d.o.o. Zaprešić preko 30 milijuna kuna s kojom smo godinama vodili spor i da bih krajem 2008. dobili spor i u ovršnom postupku trebali preuzeti njihove strojeve o izradi betonskih mreža i na taj način zatvoriti dug.

Tri dana nakon dobivanja te dokumentacija Ministarstvo financija na čelu sa Šukerom nas je blokiralo sa objašnjenjem da je tvrtka „Unijametali“ dužna državi a budući smo mi pravni slijednik te tvrtke moramo platiti njihov dug. Tražili smo način da nas odblokiraju, naravno bili spremni odreći se tih strojeva, dali smo hipoteku na zemljište u Slavonskom Brodu i Kutini u vrijednosti 150 milijuna kuna. Dani su prolazili Šuker nas nije odblokirao a budući su sve tvrtke bile povezane sve su svakim danom sve više tonule. Niti jedan odvjetnik nije rekao da je ta blokada bila opravdana. Mi smo se borili i nismo vjerovali da će doći do propasti i stečaja. Izradili smo i plan restruktuiranja kojeg su prihvatili svi dobavljači i banke i 3 dana nakon objavljivanja Ministarstvo financija nam blokira i matičnu kuću „Pevec“ d.o.o. Bjelovar. Dva mjeseca nakon toga na sam Badnjak 24.12.2009. otvara se stečaj i nas izbacuju iz tvrtke. Ovo sve sigurno nije bilo slučajno, znamo tko je bilo izvršitelj (Ministar Šuker) ali neznamo tko je bio nalogodavac i koja korupcija stoji iza blokade Instalotehne odnosno uništenja cijele grupe „Pevec“. Ta ista mafija stoji i danas iza sudstva koja nas tolike godine gazi, sve su nam uzeli, u presudi potvrdili da smo ostavili 422 milijuna naše dobiti i proglašavaju nas krivim jer smo uzeli 3 milijuna kuna koje nam ne pripadaju, a nismo uzeli ništa dapače u vrijeme blokade sve smo financirali našim novcem i da nije bilo mojih roditelja danas bi bili na ulici. Ima li ovo smisla, sve su nam uzeli, blokirali sve račune, uzeli nam ime i još supruga hoće strpati u zatvor.

Sve sporove koje smo pokrenuli, kao npr. tužba da do stečaja nije trebalo doći, jer je imovina bila 3 puta veća od ukupnog duga, stečajni upravitelj Darko Šket obezvrijedio je imovinu grupe Pevec na svega 130 milijuna kuna a dug prikazao 7 puta veći nego što je stvarno bio, nigdje nije prikazao imovinu (3 zemljišta) u Makedoniji, koje je na kraju prodao i uzeo sebi novac. DORHU smo predali sve dokaze protiv njega i ništa se po tome nije pokrenulo. I nakon sve te nepravde Zdravka hoće strpati u zatvor a tvrtka „Pevec“ uspješno radi i bez srama koristi ime Pevec. Ja vas molim da pomilujete supruga od kazne zatvora, jer smo pošteno radili i stvarali sve za dobrobit naše države, nismo uzimali dobit nego gradili centre i otvarali nova radna mjesta i stvorili najuspješniji Hrvatski trgovački lanac neprehrane i da bi nas na kraju korumpirana vlada HDZ uništila. Molim vas pomilujte mi supruga i uništite korupciju i nepravdu u ovom društvu. Srdačno vas pozdravljamo Višnja i Zdravko Pevec”.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.