Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Milanović danas u posjetu Kanadi: Objavljeno što će sve raditi danas

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Predsjednik Republike Zoran Milanović od 16. do 24. rujna boraviti će u radnom posjetu Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama gdje će sudjelovati na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku. Otvaranje rasprave na Općoj skupštini UN-a je u utorak, 19. rujna, a obraćanje predsjednika Milanovića Općoj skupštini UN-a predviđeno je za srijedu, 20. rujna.

Prije New Yorka, predsjednik Milanović će dva dana boraviti u Kanadi, u provinciji Ontario, gdje će obići članove hrvatske zajednice i institucije koje okupljaju kanadske Hrvate.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Prema raspredu puta, predsjednik će danas posjetiti osnovnu školu “San Sebastian” u Mississaugi, Hrvatsko franjevačko središte “Kraljica mira” u Norvalu te Hrvatsku župu svetog Križa u Hamiltonu. U Mississaugi Milanović će se susresti s hrvatskim učenicima, a u Norvalu je predviđen obilazak Hrvatskog franjevačkog središta te susret i razgovor sa svećenstvom i župljanima.


Svečani prijem

U Burlingtonu će razgovarati s hrvatskim gospodarstvenicima iz Kanade te sudjelovati na svečanom prijemu za hrvatsku zajednicu koji organiziraju Veleposlanstvo RH u Kanadi i Generalni konzulat u Mississaugi. U Torontu je u 15.30 po lokalnom vremenu planiran i radni sastanak predsjednika Milanovića s premijerom Ontarija Dougom Fordom.

Možemo! danas predstavlja svog kandidata za premijera: Vijeće jučer popodne donijelo jednoglasnu odluku

 

Uz predsjednika Milanovića u radnom posjetu Kanadi i SAD-u sudjeluje i njegova supruga prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović koja će, uz ostale aktivnosti, u utorak, 19. rujna u New Yorku u UN-u sudjelovati na skupu koji zajednički organiziraju Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Regionalni ured Svjetske zdravstvene organizacije za Europu i Vlada Kraljevine Norveške.

U izaslanstvu predsjednika Milanovića su i predstojnik Ureda Predsjednika Republike Orsat Miljenić te savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.
 

 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.