Foto: Josko Ponos / CROPIX

‘MILANOVIĆ BI BIO NAJBOLJI KANDIDAT HDZ-a!’ Nova politička snaga u Hrvatskoj poručuje: ‘Ovdje se radi o osobnom sukobu dva ega’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik novoosnovane stranke Socijaldemokrata, Davorko Vidović je gostujući u Dnevniku N1 televizije govorio o aktualnom stanju u SDP-u pod vodstvom Peđe Grbina.

“Ovdje se radi o krajnje ponižavajućoj situaciji u koju nas je opet doveo predsjednik stranke Peđa Grbin, a stranka se skriva iza predsjednika Zorana Milanovića“, rekao je i dodao kako je Grbin potvrdio da nema nikakav kapacitet voditi stranku koja želi biti politički artikulirana, ni kao oporbu, ali ni kao stranku koja bi sutra mogla voditi zemlju.

“Oslabio je izglede SDP-a na sljedećim izborima. Što se tiče Milanovića, imamo prilično jasan stav u odnosu na predsjednika države i ne izdvajamo ga iz ovog korpusa krajnjeg dezavuiranja i politike koja nema previše veze s pravim političkim sadržajima. Ja mislim da bi Milanović bio najbolji kandidat HDZ-a. Mislim da on najviše pridonosi Plenkovićevom ostanku na vlasti”, kazao je.

‘Pretvaramo se u partijsku državu’

“Ovdje imamo spominjanu tezu da je Milanović vođa oporbe, ali kad se vidi sadržaj oponiranja, tu nema ničega. Ovdje se radi o osobnom sukobu dva ega. Andrej Plenković i Milanović jako dobro dođu jedan drugome. Predsjednik bi bio jako nevidljiv da nema takvu vrstu sukoba s premijerom”, rekao je i dodao kako je Hrvatskoj potrebna jedna ozbiljna ustavna reforma.

“Mi se pretvaramo ponovno u jednu partijsku državu. Predsjednik tretira sabor kao socijalistički savez. Stranke u oporbi su postale mainstream, bez sadržaja, bez inicijativa. Nisam siguran da će moljakanje stranke Možemo rezultirati nekom uspješnom kampanjom, od te koalicije ne očekujemo ništa. Mi želimo inaugurirati jedan novi koncept politike. U ovom trenutku možda nije vrijeme za stranku nacionalnog spasa, ali nismo daleko od toga”, zaključio je Vidović.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.