Foto: Goran Mehkek / CROPIX

MILANOVI POTOMCI KREĆU U RUŠENJE TOMAŠEVIĆA! ‘Imat ćemo ljude na ulicama grada’: Bandićev duh se vraća, ‘dosta je praznih obećanja’

Autor: Dnevno.hr

Iako bivši gazda Zagreba nije živ, njegovi pristaše i dalje vrlo aktivno pokušavaju utjecati na zagrebačku politiku, a po prvi puta najavljuju i prosvjede protiv Tomaševićeve vlasti.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika BM 365 Gordana Rusak rekla je da je “ljudima dosta ispraznih obećanja” gradonačelnika Tomaševića, da se ne radi ništa i da se projekti ne realiziraju. “Imat ćemo ljude na ulicama grada Zagreba. Protesti će biti jače i bolje organizirani od onih koje je on organizirao da bi na prijevaru došao na vlast”, poručila je Rusak.

“Nisu napravili ništa korisno”

Ni Predsjednik stranke Bandić Milan 365 (BM 365) Slavko Kojić nije bio blag. Izjavio je da na vlasti u Gradu Zagrebu imamo aktiviste i da oni neće, u ove četiri godine mandata, ništa korisnoga napraviti jer je to kako rade “gotovo tragično”.

“Uz probleme obnove, zbrinjavanja otpada, energetske probleme, inflaciju – teško se snalaziti”, rekao je Kojić na konferenciji za novinare, dodavši da je “apsolutno gotovo tragično” kako radi vlast u Zagrebu.

Ocijenio je da je izvršenje proračuna za šest mjeseci podbacilo apsolutno.

Ustvrdio je da su na kredit od 240 milijuna eura Zagrebačkog holdinga kamate u dva i pol mjeseca porasle za 32.4 posto, što je u ta dva mjeseca podignulo ukupno svotu kamata za 160 milijuna kuna, a prva otplata dospijeva 1. ožujka 2023.

Interesne skupine?

Kojić kaže da su te kamate i taj kredit omča oko vrata financijama Grada Zagreba.
“Na takvo nešto odlučiti se, može samo netko tko je u sprezi s nekim nekretninsko-bankarskim zainteresiranim skupinama, jer jedino će one profitirati; od kamata će profitirati banke, a od toga što nećemo moći prodati te nekretnine u Savudriji i Dugoj Uvali, profitirat će nekretninski biznis, jer će banke prodati to po najnižoj mogućoj cijeni da samo vrate svoje potraživanje za kredit”, tvrdi Kojić.

Kaže da ima legitimno pravo sumnjati “da postoje interesne skupine koje stoje iza ovog cijelog projekta” i da je “silovana procedura gdje je skupština trgovačkih društava Vodoopskrbe i odvodnje, Plinare i Plinare – Opskrbe sama po sebi donijela odluku o sudužništvu, a da o tome Uprava nije zauzela stav”.

Smatra i kako je Tomašević lažov i manipulator.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.