Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

MILAN BANDIĆ: U Zagrebu nigdje nema ‘Za dom spremni’, to je grad heroj

Autor: Mia Peretić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je izjavu tijekom polaganja vijenca kod spomenika Mojsiju na groblju Mirogoj povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Bandić je rekao da je Zagreb grad heroj, a da je Hrvatska antifašistička zemlja.

“S posebnim pijetetom prisjećamo se tog najvećeg zločina u povijesti kojega osuđujemo i da se nikada nikome ne ponovi. Zagreb je grad heroj. Hrvatska je antifašistička zemlja koja temelji svoje tri sastavnice zapisane u preambuli Ustava, to su pozitivne stečevine hrvatske ljevice. To je hrvatski antifašizam, radićevština i starčevićanstvo te Domovinski rat koji je kruna i ‘točka na i’ slobodne, suverene, demokratske i europske Hrvatske”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Novinari su ga pitali kako gleda na ustaški pozdrav “Za dom spremni” te na incident koji se dogodio na obilježavanju 28. obljetnice VRO Maslenica ’93. kada je predsjednik Zoran Milanović napustio sudjelovanje zbog HOS-ovaca koji su došli u odjeći s natpisima ZDS.

“U Zagrebu nema nigdje ‘Za dom spremni'”, kratko je poručio Bandić. Vezano za obnovu groblja Mirogoj nakon zagrebačkog potresa, rekao je da arhitekti rade projekt te će idući tjedan imati prezentaciju obnove Mirogoja.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.