fbpx
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

MIKULIĆ DOBIO JOŠ JEDNU FUNKCIJU! Glavni državni inspektor postao je član Stožera: Bavit će se posljedicama potresa!

Autor: N.K

Na zatvorenom dijelu 52. sjednice Vlade, glavni državni inspektor Andrija Mikulić (HDZ) imenovan je novim članom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, kao predstavnik Državnog inspektorata.

Osim toga, Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, imenovan je predstavnikom Vlade u postupku mirenja sa Sindikatom medicinske sestre/tehničari zajedno.

Također, Vlada je usmeno  izviještena o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II).

Vlada je i usmeno izviještena o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za mjesec ožujak 2021., kao i o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Petar Barać, glavni tajnik Ministarstva obrane

Što se tiče kadrovskih pitanja, zbog isteka mandata razriješen je glavni tajnik Ministarstva obrane Petar Barać, s danom 13. travnja 2021., te mu je s danom 14. travnja 2021. dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika toga Ministarstva, do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.
Bruno Beljak u Savjetu za nacionalne manjine

Bruno Beljak imenovan je članom Savjeta za nacionalne manjine iz reda pripadnika austrijske nacionalne manjine, temeljem provedenog postupka po pozivu.

Dinko Čutura novi stari ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva

Zbog isteka mandata, s danom 11. svibnja 2021. razriješen je ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva dr.sc Dinko Čutura te je ponovno imenovan, s danom 12. svibnja 2021., temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Novi direktor u Croatia Airlinesu

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora društva Croatia Airlines d.d., na razdoblje od najduže šest mjeseci, a do provedbe postupka imenovanja člana Uprave – direktora Društva putem javnog natječaja, jer mu mandat ističe 6. svibnja 2021., sukladno odredbi članka 17. Uredbe o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihovih izbora (NN, broj 12/19).
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.