Foto: Granična policija BiH

Migranti naoružani do zuba pokušali ući u Hrvatsku: Nosili su pravi arsenal

Autor: I.G.

Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (BIH) u suradnji s Graničnom policijom BIH izvela je uspješnu operativnu akciju na području Donjeg Svilaja, otkrivši improvizirani migrantski kamp u kojem su boravila 12 ilegalnih migranata iz Afganistana.

Tijekom operacije, pronađeno je oružje i streljivo, što je rezultiralo identifikacijom i uhićenjem četiri osobe iz migrantske populacije. Granična policija BIH ističe da su osumnjičeni privedeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena trgovina oružjem i vojnom opremom, kao i proizvodima slične namjene, sukladno Članku 193. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Foto: Granična policija BiH

Oduzeto oružje

Oružje je pronađeno u improviziranom migrantskom kampu uz Savu, blizu granice s Hrvatskom.

Migrantima su oduzeta dva pištolja “Beretta”, model 70, nepoznatog serijskog broja s pripadajućim okvirom i 6 komada streljiva kalibra 7.65 mm i “Beretta” nepoznatog modela, nepoznatog serijskog broja s jednim pripadajućim okvirom i 10 komada streljiva kalibra 380 Auto.

Foto: Granična policija BiH

Oduzeta im je i jedna automatska puška M70 s dva pripadajuća okvira i 57 komada streljiva kalibra 7.62 mm, kao i mobilni uređaji s pripadajućim SIM karticama i drugi predmeti važne za kazneni postupak.

“Predmetne osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predane u daljnju nadležnost postupajuće tužiteljice Tužiteljstva BiH”, izvijestila je Granična policija BiH.

Htjeli su krijumčariti

Predmetne aktivnosti su poduzete uz asistenciju službenika Federalne uprave civilne zaštite, objavila je Granična policija BiH.
BiH: Uhićeni migranti iz Afganistana planirali krijumčariti oružje u Hrvatsku?

Tužiteljstvo BiH navodi da su, prema prikupljenim dokazima, migranti iz improviziranog kampa u blizini MGP Donji Svilaj u općini Odžak imali namjeru navedeno oružje i streljivo prokrijumčariti u Republiku Hrvatsku.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.