Dnevno.hr / A. Hohnjec

MI SMO IH DAVNO UPOZORILI! Plenković i Kolinda krivi su za katastrofu u Fondu za zaštitu okoliša

Autor: Dnevno

Slučaj Ponoš / Kotarac, odnosno Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji danas puni medijske stupce i o kojem bruji cijela Hrvatska jednim je velikim dijelom šokirao javnost. No, o konkretnom je slučaju tjednik 7dnevno pisao još krajem ožujka, a u spomenutom tekstu iznijeli smo cijelu priču koja je danas, nakon Ponoševe konferencije za medije, isplivala u javnost.

Nekoliko dana prije velike priče u tjedniku 7dnevno, i portal Dnevno objavio je ispovijest Mislava Kotarca, u kojem smo detaljno prepričali razgovor između Kotarca i Ponoša, odnosno spornu snimku koju je Ponoš danas na konferenciji za medije pustio novinarima, rekavši kako je ovom snimkom ucjenjen.

Plenkovićev direktor zaposleniku prijetio ubojstvom: ‘Ne znaš tko sam ja, odšarafit ću ti glavu!’

Plenković je sve znao!

O slučaju prijetnji i ucjena znali su svi, pa i sam premijer Andrej Plenković. Njega je konkretno, na ovaj slučaj, podsjetio zastupnik Mosta NL Nikola Grmoja, koji je Plenkoviću i ministru Ćoriću postavio zastupničko pitanje 1.travnja vezano uz ovu temu.




Pitanje koje je Grmoja postavio glasi: “Što ćete poduzeti vezano za sumnje na sukob interesa i zlouporabu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i vezano za postupanje i prijetnje direktora Fonda Dubravka Ponoša prema zaposlenicima i konkretno prema predstavniku Radničkog vijeća Mislavu Kotarcu o čemu ste osobno obaviješteni?”

Grmoja jednim pitanjem Plenkovića doveo do zida! Kako će mu premijer odgovoriti?




Najzanimljivije u svemu je što Mostov zastupnik nikada nije dobio odgovor na ovo pitanje koje je postavio resornom ministru, ali i samom premijeru…

Znao je i Ćorić, ali i Kolinda: IMAMO DOKAZE!

No, nije samo premijer Andrej Plenković bio upoznat s lošom klimom i poslovanjem u Fondu. Portal Dnevno u posjedu je fotografija koje dokazuju kako je sa svime bila upoznata i predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović te sam ministar Tomislav Ćorić, ali i vrh HDZ-a. Njima je, naime, još krajem listopada 2017.godine (Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te Glavnom tajništvu HDZ-a) preporučenom pošiljkom bilo dostavljeno pismo, u kojem je Mislav Kotarac obavijestio nadležne o protupravnim radnjama u Fondu, ali i o prijetnjama od strane direktora Dubravka Ponoša. To je isto pismo Kotarac poslao i predsjednici, nekoliko dana nakon što je bilo odaslano Plenkoviću i Ćoriću.

U podužem tekstu Kotarac je upozorio na sve što se događalo u Fondu, koji prema nekim analizama, zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, u sprezi s gradskim vlastima i komunalnim službama, predstavljaju najkorumpiraniji resor u državi.

Priča na koju smo upozoravali još početkom godine, tek je sada zainteresirala javnost. Svi su znali sve, no pitanje je: zašto su to tolerirali i zašto nadležni još prije pola godine nisu reagirali na slučaj u kojem je direktor prijetio djelatniku?

Mislav Kotarac razotkrio kriminal u Fondu za zaštitu okoliša, a potom i tajno partnerstvo SDP-a i HDZ-a!

Prema dosadašnjim informacijama s kojima raspolažemo, Ponošu prijeti izbacivanje iz stranke, do kojeg bi trebalo doći već sutra, a i sam Ćorić danas mu je poručio kako očekuje da svoj mandat stavi na raspolaganje. Odnosno, Ponoš će, htio ili ne htio, trebati dati ostavku.

Torturi, na koju smo upozoravali prije pola godine, konačno će doći kraj. Nadamo se samo da će svi krivci u ovom slučaju koji je uzburkao HDZ i njegove koalicijske partnere, biti  adekvatno kažnjeni te da će se ovakvim i sličnim situacijama stati na kraj…

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.