fbpx
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MEGALOMANSKI PROJEKT POKOJNOG BANDIĆA JOŠ ‘NE DELA’: Skupa žičara i dalje s ‘ključem u bravi’

Autor: Dnevno.hr

Famozna sljemenska žičara, megalomanski projekt pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, i dalje ima ‘ključ u bravi’.

Sanitarna inspekcija državnog inspektorata odbila je dati pozitivno mišljenje za uporabnu dozvolu za sljemensku žičaru zbog prevelike buke, a Državni inspektorat primio je tužbu koju je protiv njih na Upravnom sudu podignuo Zagrebački električni tramvaj (ZET).

Državni inspektorat ne odustaje od svog mišljenja te i dalje stoji kraj negativnog mišljenja i ne namjerava dati prolaznu ocjenu za Žičaru Sljeme.

Kako saznaje 24sata, danas su opet provjeravali razinu buku i ispostavilo se da je između 10-12 decibela glasnija nego što je zakonom dozvoljeno. Dok to ne saniraju, nema ništa od uporabne dozvole.

Žičara taj dokument mora imati u skladu sa Zakonom o zaštiti od buke, odnosno Pravilnikom o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave. Investitor je bio dužan dostaviti Izvještaj o mjerenju buke okoliša izrađen od ovlaštene pravne osobe za akustična mjerenja, no tog dokumenta nije bilo, dok je Inspektorat, tvrdi se, istodobno primio niz prijava zbog velike buke koju proizvodi žičara.

Gradu je poslan upit hoće li žičara uskoro u pogon i hoće li saniranje buke iziskivati dodatne troškove.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.