Foto: Denis Jerkovic / CROPIX

MEĐUGORJE NA UDARU ONIH KOJI RATUJU PROTIV CRKVE: Doznajemo kakvo je stvarno stanje s koronavirusom u svetištu!

Autor: Željko Primorac

Cijeli svijet, pa tako i Hrvatska, suočava se s drastičnim ograničenjima i zabranama uvjetovanim pandemijom koronavirusa. No, od svih ograničenja ljudima, barem vjernicima, u Velikom Tjednu najteže pada zabrana održavanja euharistijskih slavlja. Pojedini svećenici odlučili su se ignorirati naputke Stožera civilne zaštite, ali i vlastitih biskupa pa su pozvali vjernike u crkve. Upravo zbog navedenih poziva prijavljeni su svećenici u Segetu i na splitskoj Sirobuji.

No, zabrinjavajuće vijesti stižu iz svetišta i  molitvenog mjesta Međugorja. Posljednjih dana pojavila se serija članaka u kojima se sugerira kako je Međugorje epicentar zaraze u Hercegovini. Kakva je doista situacija u ovom Marijanskom svetištu, kazao nam je jedan član franjevačke provincije

“Istina je kako se virus pojavio kod časnih sestara u Miletini gdje su 3 sestre oboljele, zaražen je i jedan franjevac koji ne pokazuje teže simptome. Niti jedna časna sestra u samom svetištu nije oboljela kako se to ovih dana pokušava senzacionalistički prikazati”, govori nam naš sugovornik.

Svećenik koji se zarazio, fra Ante Kutleša, zarazio se jer je ispovijedao u samostanu časnih sestara u Miletini, a testiranje je pokazalo kako su fratri i časne sestre u župnom uredu negativni na koronavirus.

“Što se tiče Majčinog sela, tamo fra Dragan Ružić postupa po svim uputama Kriznog stožera te čuva djecu i zaposlenike od zaraze”, govori nam naš sugovornik.
Doznajemo i da je stanje u samostanu časnih sestara pod nadzorom.

Informacije puštaju oni koji vode svoje ratove protiv Crkve

Interesantno je kako vijesti o pandemiji biblijskih razmjera, koja je navodno pogodila Međugorje, u hrvatski javni prostor puštaju oni koji godinama vode neke svoje ratove protiv Crkve i vjere u bilo kojem obliku. Sada im je, izgleda, najnovija situacija došla kao naručena. Međugorje će podijeliti sudbinu ostatka Hrvatske i  Bosne i Hercegovine, ali i Italije odakle stiže najveći broj hodočasnika u ovo hercegovačko mjesto.
Kada pandemija počne jenjavati vratit će se i hodočasnici tražeći utjehu u tišini Međugorja. Do tada ne treba stvarati slučajeve radi samih slučajeva i senzacije.

Autor:Željko Primorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.