Foto: Ante Cizmic / CROPIX

MEDICINSKE SESTRE POKAZUJU NEZADOVLJSTVO! ‘Ne osjećamo se prevareno, nego napušteno, ministar bi nam trebao biti kišobran’

Autor: Dnevno.hr

Čini se kako ministar zdravstva Vili Beroš ovoga vikenda neće mirno spavati.

Čelnici sindikata zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja odbili su u petak razgovor o svojim zahtjevima s predstavnicima Ministarstva zdravstva jer oni, kažu, ne donose nikakve odluke, pa sastanak nije ni održan, a sindikati traže da ih idućeg tjedna primi ministar Beroš.

Brankica Grgurić iz Sindikata strukovnih medicinskih sestara i tehničara gostovala je na N1 televiziji gdje je opisala svoj rad u bolnici.

Osjeća se napušteno

Govoreći o tome što medicinska sestra radi za jednu plaću, Grgurić je rekla:

“Nisam vezana uz svakodnevnu skrb bolesnika. Moramo razlikovati sestru koja je svakodnevno u skrbi bolesnika i kad ostane sama na odjelu s deset nepokretnih bolesnika, a to se događa i učestalo je. Osim toga dan prije je radila cijeli dan ili idući dan ide u noćnu. Prekovremeni rad djeluje na zdravlje, psihičko i fizičko”, opisala je.

“Ne osjećamo se prevareno, nego napušteno. Ministar bi nam trebao biti kišobran koji vodi brigu o svima nama”, dodaje.

Razgovori o novom kolektivnom ugovoru kasne godinu i pol dana, tvrdi ona.




“Ministar kupuje vrijeme. I sad je sastanak opet odgođen”, rekla je Grgurić.

Smatra da novac nije sporan i da Beroš kupuje vrijeme jer mu nije bitno, jer zna da medicinska sestra neće ostaviti bolesnika jer on nije predmet. “Oni su se naučili da smo mi spremni.”

“Događa se da se nitko ne javi za natječaj za medicinsku sestru u bolnici,” otkriva, “ili ih se javi tek nekoliko”…




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.