Foto: Mate Piskor / CROPIX

MATURA NA RTL2: Od subote kreće novi edukativni program

Autor: Dnevno

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om pokreće novi edukativni program “Matura na RTL2” koji se počinje emitirati u subotu, 28. ožujka u 9.30 sati, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo.

Program će se emitirati svake subote od 9.30 do 11.30 sati, a namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

Prva Matura na RTL2 odnosit će se na pripreme za maturu iz hrvatskoga jezika. Naglasak će biti na primjerima i analizama različitih vrsta eseja, savjetima kako napisati dobar esej, a maturante će se upozoriti i na najčešće jezične pogreške u pismenom izražavanju.

“Maturom na RTL-u na svojevrstan ćemo način oplemeniti nastavu na daljinu i pokazati da su nam maturanti u fokusu i da mislimo na njihove konkretne pripreme za maturu. Maturantima su u ovim izvanrednim okolnostima pomoć i podrška potrebni”, rekla je ministrica Blaženka Divjak.

“S ovim programom RTL2 u potpunosti posvećuje svoje jutarnje termine obrazovanju”, rekao je predsjednik uprave RTL-a Hrvatska Marc Puškarić.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.