Foto: Ranko Suvar / CROPIX

MATIJA POSAVEC NAPUSTIO HNS: ‘Dao sam dosta šansa, međutim, ovo nije moj put…’

Autor: Ines Brežnjak

Proteklih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj narodnoj stranci bilo je burno, a sve je kulminiralo izlaskom iz stranke jednog od najistaknutijih članova, Međimurskog župana Matije Posavca. Posavec je svoju ostavku objavio na izvanrednoj konferenciji za medije u atriju Starog grada u Čakovcu kod poznate skulpture “Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana”.

Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a. Putevi vodstva i mojeg viđenja politike se razilaze. Nekada treba završiti priču i završiti. Danas stojim pred vama nakon više mjeseci pokušaja upozoravanja da stvari moraju ići drugim smijerom”, kazao je Posavec.

“Dao sam dosta šansi, međutim, ovo nije moj put, nije put kojim smatram da Međimurje i Hrvatska trebaju ići!”

“Sve je kulminiralo nakon Europskih izbora, kada sam jasno u javnosti dao na znanje da se neke stvari u stranci trebaju promijeniti, no za to nitko nije imao sluha. Zbog toga sam odluku donio čista srca i obraza”, rekao je na konferenciji Posavec.

Posavec je kazao kako se do kraja mandata neće priključiti niti jednoj stranci niti političkoj opciji te da će svoj mandat koji traje još dvije godine, biti nezavisan.

DOZNAJEMO! Posavec za Dnevno uoči današnje konferencije otvorio dušu: Evo što smo saznali!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.