MASOVNI ANTIKORONA PROSVJED U ZAGREBU! DJ će biti Toni Cetinski: ‘Glazbom protiv panike’! Evo što poručuju naciji

Autor: Dnevno

U subotu 5. rujna u 17 sati održat će se Festival slobode, manifestacija koja propituje opravdanost epidemioloških mjera, a na kojoj će sudjelovati i Toni Cetinski. Inicijativa Prava i slobode najavila je održavanje Festivala slobode, kojim će se usprotiviti epidemiološkim mjerama, za 5. rujna u 17 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

“Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode. Cilj festivala je založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja. Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na zadržavanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Želimo naglasiti kako je naše zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj, a ne samo na koronarazini”, navodi se u najavi Festivala slobode.

Dodaju kako će tijekom festivala nastupiti i govornici, poput Anite Šupe i Suzane Peše Vučković u ime same inicijative, profesor Ivan Pokupec, aktivist za ljudska prava i slobode te Velimir Ponoš, kolumnist portala Logično. Najavljeno je i da će DJ biti jedan od najglasnijih kritičara epidemioloških mjera i protivnik cijepljenja, Toni Cetinski.

“Također, u prijepodnevnim satima planiran je obilazak nekoliko Domova za starije i nemoćne osobe turističkim autobusom s glazbenom pratnjom kojom prilikom ćemo štićenike zamoliti da otvore svoje prozore i balkone kako bismo im prenijeli poruku da nisu zaboravljeni i kako bismo ih razvedrili glazbom i porukama ohrabrenja. Organizator Festivala je Inicijativa “Prava i slobode” koja u svome djelovanju namjerava ukazivati na problematiku donošenja mjera kojima se suzbijaju ljudska prava i slobode, a koje mjere su bez jasnih i valjanih podloga u medicini, pravu, kao i općenitom postojanju ljudske vrste i ljudskog društva. Ciljevi Inicijative su primarno edukacija i informiranje zainteresirane javnosti o navedenoj problematici, kao i širenje spoznaje o tome da u ovim turbulentnim vremenima nitko od nas nije sam te da smo jedni drugima podrška”, stoji u najavi.

“Festival će ujedno biti prilika i za upoznavanje javnosti s radom i planiranim aktivnostima ove Inicijative. Na Festival je organiziran prijevoz autobusima iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke te iz Istre, a informacije o prijevozu te kontakti koordinatora mogu se naći na FB stranici Festival slobode (festival.slobode.hrvatska) i uskoro na web stranici www.inicijativa.hr. Ovo je svečanost svih ljudi i svi su dobrodošli”, zaključuje se u najavi prosvjeda.

STIŽU KAZNE ZA PREKRŠITELJE MJERA STOŽERA!? Božinović objavio: Ovo je opcija za držanje epidemije pod kontrolom!
 

 
 

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.