Screenshot, Ivana Markovic, Izvor: FB

VODI GRAD U FINANCIJSKI KOLAPS? Obveze Supetra iznose gotovo kao cijeli ostvareni proračun u 2019.

Autor: Sanja Plješa

Često se Ivana Marković, gradonačelnica grada Supetra na otoku Braču hvali u javnosti kako je smanjila dugovanja Grada kojeg vodi, a da je zapravo ta dugovanja stvorio HDZ u prethodnim mandatima. Prema javno dostupnim financijskim podacima, vidljivo je kako je Ivana Marković u 2014., koja je ujedno bila godina njezina prvog mandata imala financijske obveze u visini 8,73 milijuna kuna dok su se potkraj 2019. obveze povisile na čak 24,12 milijuna kuna.

To znači da je u šest godina gradonačelničkog mandata povećala dug Supetra za više od 15 milijuna kuna! Važno je napomenuti da je svaku poslovnu godin, Grad Supetar završio u minusu. Jedino je 2014. bio u pozitivi i to od 9,9 milijuna kuna (razlika prihoda i rashoda). Kako je naznačeno, to se dogodilo zbog toga što je Grad Supetar prodao Konzumu svoje gradsko zemljište i to za 12,75 milijuna kuna.

Gradonačelnica Marković se diči projektima koje je ipak velikim dijelom završila HDZ-ova Splitsko-dalmatinska županija. No, Ivana Marković ne odustaje već će se, kako se doznaje, biti visoko pozicionirana na SDP-ovoj listi za ulazak u Hrvatski sabor. Još je uvijek nepoznato koji su joj daljnji planovi te hoće li razriješiti golemi financijski gubitak Grada ili će to ipak ostaviti nekome drugome na teret.

Obveze Grada Supetra trenutno iznose gotovo kao cijeli ostvareni proračun u 2019. godini. Iz povjerenih informacija doznajemo da je lokalni HDZ Gradu Supetru uputio Zahtjev na pristup informacija da se javno obznani koliko iznose financijske obveze grada u svibnju ove godine. Oni pretpostavljaju da su obveze znatno veće nego što je to bilo potkraj 2019. godine, a već smo napomenuli da su tada te obveze iznosile vrtoglavih 24,12 milijuna kuna. Kako se doznaje, još uvijek se čeka ta informacija.

Supetarska gradonačelnica Thomspona nazvala profiterom: ‘Zarađujete prizivanjem podjela’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.