Foto: Marko Todorov / CROPIX

Mario Radić: ‘Hrvati iz BiH u Hrvatsku ne smiju unijeti ni sendvič, a migranti ulaze bez dokumenata’

Autor: Dnevno.hr

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić otkrio je da su od Vlade tražili službeno objašnjenje i odgovor na pitanje:  Tko je naložio našoj policiji da krši zakon vlastite države?

Podsjeća, Zakon o nadzoru državne granice predviđa zatvorsku kaznu od 30 dana ili novčanu kaznu do 1360 eura za svaku fizičku osobu koja prijeđe ili pokušava prijeći vanjsku granicu RH izvan graničnog prijelaza.


‘Trenira se strogoća nad Hrvatima iz BiH, ni sendvič ne mogu prenijeti preko granice’

”Kako bi završili moji Imoćani ili Hercegovci, Posavci i drugi, kada ne bi u Hrvatsku ulazili preko legalnih graničnih prijelaza? Na primjeru migranata zakon se krši, a trenira se strogoća nad Hrvatima iz BiH! Naši ljudi preko granice ne mogu prenijeti ni sendvič, a migrante nitko ne pita za isprave niti odakle su došli. Mogu se predstaviti kao Mickey Mouse ili Pajo Patak i ući u Hrvatsku!”.

Dodaje, policijski službenici koji čuvaju državnu granicu od migranata danonoćno se smrzavaju i krvavo rade svoj posao, a lijevi ih mediji još gade i napadaju. Imaju problema s nadređenima, migranti ih prijavljuju čak i kazneno i tu imamo kompletno rasulo.

Alarmantno na hrvatskim granicama: ‘Vizni režim prema Srbiji, sad odmah i točka’

”Plenkovića pitam zbog čega migrantski val ne ide preko Srbije i Vojvodine prema Mađarskoj. Orban je stavio ograde i policiju te zapriječio prolaz migrantima. Smatram da je to u redu i zanima me tko je u Hrvatskoj naredio da se naš Zakon o zaštiti državnih granice ne poštuje. Ja svoju Hrvatsku volim više nego Europsku uniju! Unija je bila, možda će je biti, a možda i neće, ali ja svoju Hrvatsku ne dam! Mene zanima samo Hrvatska i zaštita naših građana!”, piše u objavi na Facebooku.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.