fbpx
Screenshot (1), MARIJANA PETIR, izvor: Facebook

Marijana Petir emotivna: ‘Danas je posljednji dan mog mandata!’

Autor: Barbara Vugrinec

I dok neki slave početak svoje briselske karijere, kao primjerice Karlo Ressler, drugi se opraštaju od prohujalog petogodišnjeg mandata provedenog u Europskome parlamentu. Marijana Petir se zahvalila svima koji su je podržali i koji su joj ukazali povjerenje te rekla “zbogom” Bruxellesu.

U Europskom parlamentu obnašala je dužnosti članice Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj te Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova. Jedan od velikih uspjeha njezina mandata bilo je u trenutku kad je Odbor za prava žena i ravnopravnost spolova (FEMM) Europskog parlamenta usvojio njezino mišljenje o „Utvrđivanju pravila o potpori za strateške planove koje izrađuju države članice u okviru zajedničke poljoprivredne politike (strateški planovi u okviru ZPP-a) i koji se financiraju iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi (EFJP) i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR)”. Petir je željela doprinijeti poboljšanju života europskih poljoprivrednika i stanovnika ruralnih prostora, a osobito žena u ruralnim područjima.


Iako je ekspresno prikupila potpise za kandidaturu na europskim izborima, nije uspjela u svom pohodu na novi mandat.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.