Screenshot / dnevnik.ba

MAMIĆEV ODVJETNIK PRIZNAO DA JE MASON: ‘Imam pravo odgovoriti na to da jesam’

Autor: Dnevno

Afera s masonima u Hrvatskoj posljednjih je dana uzela maha, a svakim se danom otkrivaju novi ljudi, koji pripadaju tom tajnom društvu. Posljednji u nizu koji je za RTL priznao da je mason u loži Velikog Orijenta Hrvatske je odvjetnik Veljko Miljević, koji je svojevremeno branio Zdravka Mamića.

“Ja jesam, imam pravo odgovoriti na to da jesam. I to je s određenog stajališta točno”, kazao je vrhunski odvjetnik na pitanje je li slobodni zidar.

“Ako je netko sudac unutar takve organizacije, član Visokog časnog suda, onda se time ukazuje da je to jedan visoki stupanj”, kaže Miljević na pitanje na kojem je nivou u slobodnim zidarima.

Za članstvo Dražena Jelenića, Miljević je saznao u proljeće 2018. “Ali na način da je unaprijed u duhu masonske organizacije zatražio određenu zaštitu da ne mora baš svatko znati da je on član te organizacije”, kazao je Miljević o Jeleniću.

Kaže da su razlozi razrješenja Jelenića mogli biti ako nezakonito obavlja svoju dužnost ili ako je svojim postupanjem nanio štetu ugledu državnog odvjetništva.

“Ja to čak nisam čuo ni od premijera jučer, od predsjednika Vlade. Ja to nisam čuo ni od ministra Bošnjakovića. Oni su govorili o tome da je on trebao njih upozoriti na to prije nego što je imenovan na tu dužnost, da je član takve organizacije. To dozvoljavam“, kaže Miljević.

O spekulacijama da braća masoni, ukoliko bude potrebno, moraju i lažno svjedočiti jedan za drugoga, kaže: “To nigdje nije nikad pisalo da ćeš ti u nekoj situaciji postupati protiv moralnih načela, lagati i ne znam što ćeš raditi zato da bi spasio ovoga u nevolji. To ne piše nigdje. Ti svojem bratu moraš pomoći u nevolji na one dozvoljene i časne načine”, rekao je te dodao kako među tom braćom prevladavaju ljudi iz privatnog ili miješanog sektora, ali ima i političara.




“Više je onih bivših nego onih aktualnih”, kaže Miljević, dodavši kako među masonima ima političara na “srednje visokim i visokim pozicijama”.

 

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.