fbpx
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

MAMIĆ SUTKINJI: ‘Vama se ispričavam, vi ste jedna prekrasna dama’, a otkrio i tko mu je dao Vargin broj! ‘Moj prijatelj Tomislav Karamarko’

Autor: Ines Brežnjak

Afera SMS u utorak se ponovo našla u središtu zbivanja, jer se nastavlja suđenje Franji Vargi i Blažu Curiću.

Kako stvari stoje, rasprava bi mogla biti  zanimljiv. Svjedoci danas su Ivica Todorić, Tomislav Karamarko, ali i odbjegli Zdravko Mamić putem video linka iz BiH.

Tomislav Karamarko na sud je stigao oko 9 sati, piše Večernji, no nije htio ništa komentirati.


Prema optužnici, Franjo Varga lažirao je SMS prepisku u “namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja” u sudskom postupku koji se u Osijeku vodio protiv Zdravka i Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića, okrivljenih za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Kako bi otežao dokazivanje u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije, krivotvorio je, tereti se, prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice Martine Dalić. Blaž Curić mu je navodno nabavljao telefonske brojeve, pa tako i premijerov.

Na sud je stigao i Todorić, koji je bio dobro raspoložen.

Prvi je svjedočio Zdravko Mamić.

“Poznat mi je gospodin Varga. Ne mogu se sjetiti točno kada sam ga upoznao, ali znam da je to bilo tijekom mog suđenja u Osijeku. Moj prijatelj Tomislav Karamarko mi je na kavi dao Vargin telefonski broj i rekao da bi bilo dobro da se čujemo, jer ima neke podatke koji bi me zanimali. To je bila Vargina inicijativa, ja nisam znao ni da on postoji. Našli smo se u hotelu Osijek, donio mi je neke papire koji mi nisu izazvali oduševljenje, ali rekao je da je to ništa, u usporedbi s onim što ima. Bili su to papiri gdje je bilo vidljivo dosta o gospodarskom kriminalu raznih osoba u raznim institucijama, kao i zloupotrebe postupka u kaznenom postupku protiv mene. Kako sam ja bio opsjednut time da dođem do istine, jer sam znao da je postupak protiv mene politički montiran, htio sam doći do informacija. Bilo je nekoliko kontakta između mene i Varge, gdje je on meni osobno poslao ili preko Brune Hotke određenu dokumentaciju, a u jednom trenutku sam sve to predao mom odvjetniku Veljku Miljeviću”, kazao je na početku.

“Varga nikada ništa nije od mene tražio. Samo mi je kukao i djelovao kao čovjek koji ima velikih problema, pa sam mu zbog toga strahovito puno pomagao da riješi te probleme. Dao sam mu i 50.000 eura da spasi kuću iz koje je trebao iseliti. Iz medija sam shvatio da je određeni dio novca otišao i za informatičku opremu, sprave za vježbanje, kade… Kupio sam mu i automobil. Pomažem mu i danas. Kada bih se potrudio vjerojatno bih sve te materijale našao kod sebe”, nadodao je Mamić, piše Jutarnji.

Nakon toga, opet je počeo govoriti o “kriminalnim sucima i kriminalnom Županijskom sudu u Osijeku”, na što ga je predsjednica sudskog vijeća Vlasta Šimenić-Kovač prekinula i rekla da o tome ne govori, jer to nije predmet rasprave. No, ‘Maminjo’ nije želio odustati.
“Vama se ispričavam. Vi ste jedna prekrasna dama, ali ja sam s vašim kolegama jeo, pio i slavio, čak i s onima koji su me osudili i ja ću razotkriti tu kriminalnu sudsku hobotnicu. Imao sam sreću da me nazvao moj prijatelj Željko Širić jer su njegova dva prijatelja čula što Jukić i Krušlin razgovaraju. Ovo je mala cveba da vas sve malo razveselim. Da me Širić nije nazvao, ja bih sada već 29 mjeseci bio u osječkom zatvoru”, rekao je Mamić.

Odgovorio je još samo na pitanje Varginog odvjetnika Marija Poljaka o tome je li on osobno od Varge tražio da preuređuje materijale koje mu je ovaj dostavljao, na što je Mamić rekao da to nije tražio.

 
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.