Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

MALI DISTRIBUTERI NAFTE NAJAVILI PREKID ISPORUKE GORIVA: ‘Sutra zatvaramo pumpe, krajem tjedna priključuju nam se i veliki’

Autor: Dnevno.hr

Nakon posljednje vladine odluke o zamrzavanju cijena goriva, sve je više vijesti o zatvaranju benzinskih pumpi u Hrvatskoj. Spominje se brojka od 240 benzinskih crpki diljem zemlje, a njihovi vlasnici kažu kako će bez Vladine intervencije teško izbjeći njihovo zatvaranje.

Jedna od njih se nalazi u Klinča Selu. Njezin vlasnik Tomislav Šestan za RTL kaže kako ovako više ne može.

“Idući korak je sutra zatvaram benzinsku postaju, više ne možemo raditi s gubitcima, znači devet mjeseci smo blokirani ili s cijenom ili s maržom i ovo je neizdrživo. Idemo sutra u zatvaranje”, poručio je Šestan.

O premijerovoj tvrdnji da svatko od nas treba podnijeti teret ove krize kaže kako je on podnosi već devet mjeseci.

“Radim s minusom, plaće, kredit, režije, to ne može više, devet mjeseci je previše, ključ u bravu sutra”, kaže Šestan otkrivajući kako je već danas deset njegovih kolega zatvorilo pumpe, a sutra će ih zatvoriti još 150.

Predsjednik udruge malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavec najavljuje kako mali trgovci sutra zatvaraju pumpe.

Sutra konferencija za novinare

“Krajem tjedna priključit će nam se veći distributeri tako da očekujemo jedan vrlo veliki odaziv, a sutra najavljujemo i press konferenciju u 16 sati tako da ćemo s detaljima izaći”, kaže Miljavac.




“To znači da mi ne možemo raditi na ovaj način, devet mjeseci je previše, nagomilali smo gubitke i nismo spremni na našim leđima više nositi ovaj teret”, dodaje predsjednik udruge.

Milljavec je najavio i što nas čeka u petak.

“Za petak planiramo jedan malo veći prekid isporuke goriva na tržištu, to će biti prvi takve vrste, ukoliko ne postignemo rezultate i ne izvučemo se iz ove situacije nastavljamo sa zatvorenim pumpama i isto tako daljnjim akcijama”, govori istaknuvši kako će taj prekid trajati nešto duže.




“Dok ne riješimo naše probleme, mi ne možemo raditi više s gubitkom i definitivno bez obzira što neki to od nas traže mi to više ne možemo podnijet”, poručuje.

“To je nekih 240 postaja na teritoriju Hrvatske, budući da nemamo feedbacka na naše molbe, na naše strpljenje mi jednostavno nemamo drugi izbor, ljudi su pred bankrotom. Tržište mora shvatiti da nešto ima svoju cijenu i da treba to platiti”, zaključio je Miljavac.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.