fbpx
Foto: Pixabay, Ilustracija

MAJKA ZANEMARIVALA ČETVERO DJEČICE! Mora u zatvor u Bjelovaru, ali s manjom kaznom jer se promijenila

Autor: Dnevno.hr

Jedna se 42-godišnjakinja (A.) iz sela kod Koprivnice mora 13. veljače javiti na odsluženje kazne u zatvor u Bjelovaru jer je pravomoćno osuđena za zanemarivanje svoje četvero malodobne djece.

A. je prvostupanjskom presudom u Koprivnici bila osuđena na 14 mjeseci uvjetnog zatvora zbog počinjenja četiri kaznena djela na štetu djece: za svako dijete dobila je po devet mjeseci zatvora te potom osuđena na jedinstvenu kaznu od godinu i dva mjeseca, piše Danica.

No, nakon žalbe tužitelja Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te A. osudio na šest mjeseci bezuvjetnog i osam mjeseci uvjetnog zatvora.


Dužna je i na ime troškova kaznenog postupka-paušala platiti iznos od tisuću kuna u korist državnog proračuna.

“S obzirom na promjenu u ponašanju optuženice nakon počinjenja djela i pozitivne pomake u istom, sud nalazi da postoji visok stupanj vjerojatnosti i da bez izvršenja cijele kazne optužena neće u budućnosti činiti kaznena djela”. Zato će kaznu dio kazne od 6 mjeseci izdržati, a dio od osam neće ako u roku provjere od pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Pozitivno se cijenilo i to da se A. u međuvremenu zaposlila, da zarađuje za život te je promijenila odnos prema djeci. Riječ je o rastavljenoj majci koja je ranije, prije ovog slučaja, već osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog neplaćanja alimentacije.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.