Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Majka i kći od skupljanja boca dnevno zarade 800 eura: ‘Bolje raditi ovo nego na vrućini u kuhinji’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Majka i kći iz Splita prvo su deložirane iz garaže na Blatinama, zatim su boravile na području splitskih Bačvica da bi se sada unatoč zabrani zadržavanja na području Splita, nastanile na Plokite. Svoje osobne predmete ostavljaju po cijelom gradu, a iako im je ponuđena socijalna pomoć odbile su je izjavivši da novaca imaju te da u danu, od povrata boca zarade više od 6000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

“Pomoćna kuharica u sezoni ima plaću 6000 kuna, a ja ovako, skupljajući boce, imam isto toliko plus manča, hrana, svašta nešto… Bolje raditi ovo nego u kuhinji. Na zraku ste i kad skupite boca imate više nego kao pomoćna kuharica u restoranu gdje ste u vrućini i još ne znate hoće li vas gazda platiti”, kazala je jedna od njih u studenom. sa

Stanari ulice Put plokita kažu da su se dvije gospođe koje rade komunalni nered po gradu sada “doselile” u njihov kotar: “Ako zanemarimo gomilu smeća koje su dovukle i onemogućile normalan prolaz stanarima okolnih zgrada imamo još jedan problem koji eskalira iz dana u dan.

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Prekršile javni red i mir

Gospođe dođu ujutro na lokaciju i tu neprestano borave do večernjih sati kada vjerojatno krenu u skupljanje boca. Kako u blizini ne postoji javni wc, a u tri obližnja kafića nemaju pristup, nuždu obavljaju i usred dana po grmlju ili uz kontejnere tako da je smrad sve intenzivniji”, požalili su se novinarima Slobodne Dalmacije.

Iz policije kažu da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su na području Splita ostvarile obilježje prekršaja iz čl.11 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

(VIDEO) REKORD JE OBOREN?! Skupljanjem boca zaradili 10.200 kuna pa otkrili ‘tajne zanata’: U jednoj trgovini naišli su na problem
“Nakon što je nad njima dovršeno istraživanje, uz optužni prijedlog su dovedene na Općinski prekršajni sud. Naime, jučer u ulici Put Plokita policijski službenici su pronašli dvije ženske osobe za koje je utvrđeno da se odaju skitnji, što je utvrđeno i u ranijim postupanjima kada su također prekršajno prijavljivane, radi čega su uz optužni prijedlog odvedene na sud kako bi isti mogao u žurnom postupku donijeti odluku”, poručili su iz PU splitsko-dalmatinske dodavši da su puštene sa suda nakon dovršenog prekršajnog postupka u kojem im je izrečena novčana kazna i zaštitna mjera udaljenja, piše Slobodna Dalmacija.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.