Foto: Tom Dubravec / CROPIX

MA NEMOJ, ANA! LAKO TAKO! Novinarka pitala Brnabić koliko bi dana mogla živjeti na minimalcu: Odgovor je apsolutni hit

Autor: Dnevno.hr

Srpska premijerka Ana Brnabić je gostujući na Blic televiziji govorila o aktualnim političkim temama, između ostalog i o ratu u Ukrajini te o nadolazećoj zimi.

Rekla je kako je Srbija jedina zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji kao i jedina zemlja koja nije promijenila svoju poziciju.

“Još jednom da kažem sasvim jasno i za naše građane i za naše strane partnere – naša pozicija u tome nije neutralna. Mi smo i u zaključku Savjeta za nacionalnu sigurnost jasno osudili agresiju na Ukrajinu kao kršenje osnovnih principa međunarodnog prava, zato što to predstavlja povredu teritorijalnog integriteta jedne međunarodno priznate države. Ali smo također u tom zaključku, kojeg se i danas držimo, rekli da nije u našem nacionalnom interesu da uvodimo sankcije Ruskoj Federaciji.

Zajednička aktivnost

Ima i drugih stvari zašto mi ne uvodimo sankcije Rusiji. Nije ni samo zbog energetike. To jest naravno, i zato što je Ruska Federacija jedna od tih velikih sila koja brani teritorijalni integritet Srbije u Savjetu sigurnosti Ujedinjenih naroda. Ima tu još nekoliko razloga, uključujući taj što smo mi bili pod užasnim sankcijama devedesetih i što naš narod nije za te sankcije”, rekla je Brnabić.

Na pitanje hoće li sezona grijanja početi na vrijeme, rekla je kako ona i predsjednik Aleksandar Vučić zajedno gledaju kakva će biti vremenska prognoza i kakva će biti ova zima i kakav je listopad.

“Vjerujte da svaka ozbiljna država i državnici u ovom trenutku gledaju vremensku prognozu. Mi planiramo rezerve do kraja sezone grijanja, do kraja zime, praktično planiramo zaključno s krajem ožujka”.

Minimalac od 2500 kuna

Što se tiče eventualnih nestašica, rekla je kako daju sve od sebe da ne dođu u takvu situaciju.




“Kakva će biti zima u smislu što će se događati s plinom, vidimo sada i kakvi su problemi sa Sjevernim tokom. Hvala Bogu što smo zahvaljujući ozbiljnosti Srbije i inicijativi predsjednika Vučića završili Balkanski tok, da smo završili plinovod kroz Bugarsku, kroz Srbiju, što nam daje stabilnost… Ne znam gdje bismo danas bili da to nismo učinili”, rekla je srpska premijerka.

Komentirala je i minimalac koji je u Srbiji povećan na 40 tisuća dinara, što je oko 2500 kuna. Na pitanje novinarke koliko dugo ona može živjeti s tolikim novcem. Brnabić je odgovorila: “Nekoliko dana, pretpostavljam.”




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.