Foto: Davor Pongračić/CROPIX

MA JE LI MOGUĆE? I HDZ, i SDP i SDSS bili su za! Bandić je dobio prvu posmrtnu titulu, proglašen je počasnim građaninom!

Autor: Maja Štefanac

Uz blagoslov HDZ-a i SDP-a, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić pokojnog Milana Bandića proglasio je na prekjučer sjednici gradskog vijeća počasnim građaninom, na što je nezavisni Dalibor Kratohvil oštro reagirao ne vjerujući da je takvo nešto u tome gradu uopće moguće.

U nevjerici, žustro je poručio kako ga je sram što je uopće član Gradskog vijeća, ali da i Grad može biti sram da “jednom kriminalcu sa preko 200 krivičnih prijava daje nagradu za počasnog građanina”.

Ljut je na ovu odluku jer kaže kako pokojni zagrebački gradonačelnik za Vrbovsko nije napravio apsolutno ništa. Istog mišljenja bili su i vijećnici njegove liste Nedeljko Kovačić i Damir Grgurić. Nije im jednostavno jasno kako takvu titulu može dobiti “čovjek koji je bio u Remetincu i koji ima brojne optužnice DORH-a.”

Plešu kako šef dirigira

“Stavlja ga se u isti rang sa stvarno zasluženim građanima Vrbovskog”, istaknuo je Grgurić, a uz njih dvoje još je jedino bio Novica Vučinić iz SDSS-a kojeg zanima zašto se taji čiji je prijedlog bio da se Bandić proglasi počasnim građaninom. S druge strane, Jovan Trbović iz Unije Kvarnera je bio suzdržan. Mufiću i njegovim vijećnicima pridružio se PGS-ovac Ilija Vignjević ali i HDZ-ovci, pišu Gorske novosti.

I lijevi i desni privjesak?

Potpuno neočekivano, ustvari apsolutno začuđujuće, dvoje SDP-ovca; Anton Burić i Marijan Rački bez pogovora su podržali odluku.




Nakon što je pao veo tajne i što se doznalo da je ovaj prijedlog došao od strane svih vijećnika Nezavisne liste Dražena Mufića, sam se osvrnuo na pitanje zašto je Bandić zaslužio biti počasni građanin Vrbovskog.

“Bandić je uvijek imao pozitivan odnos i osebujan način rada i uz takav rad nam je uvijek stigao doći i obići nas”, priča i prisjeća se kako su za igrališta dobili kosilicu te da je došlo 200 kubika komposta i puno trave, kada je on bio predsjednik Nogometnog kluba Vrbovsko iz Zagreba.  Pohvalio se i kako mu je bio na sprovodu, gdje se uvjerio koliki su ga ljudi voljeli  od radnika do akademika i sugrađana. Ide Muftić još dalje te kaže da tu nagradu Bandić zaslužuje ne samo od Vrbovskog nego od cijelog Gorskog kotara.

 




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.