Foto: Profimedia

LUPILI ŠAKOM O STOL: Europska unija morat će prisiliti farmaceutske tvrtke da poštuju ugovore o cjepivu

Autor: Hina/Maja Štefanac

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekao je kako će Europska Unija primorati farmaceutske kompanije da poštuju ugovore o nabavki cjepiva za covid-19.

Zbog promjena u proizvodnji koje će ju ubrzati, Pfizer je prošli tjedan objavio da će privremeno usporiti dobavu cjepiva Europi.

“Planiramo primorati farmaceutske tvrtke da poštuju ugovore koje su potpisali, koristeći pravna sredstva koja su nam na raspolaganju”, rekao je Michel za radiostanicu Europe 1. Iako nije spominjao moguće sankcije, naglasio je kako će EU inzistirati na transparentnosti oko razloga kašnjenja, prenosi Reuters. Između ostalog, rekao je kako je EU nakon prvih informacija iz Pfizera o kašnjenju od nekoliko tjedana čvrstim stavom uspio smanjiti to kašnjenje.

Autor:Hina/Maja Štefanac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.