Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

‘LUPANJE U RATNE BUBNJEVE’ U Republici Srpskoj dvije vježbe policijskih ekipa, sudjeluje i žandarmerija: ‘Dodik želi konflikt!’

Autor: M.P.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske danas istovremeno organizira dvije taktičko-pokazne vježbe.

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinice žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, najavljeno je iz MUP-a.

Vježba će početi u 12 sati, a policijski službenici izvesti će vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru izvršiti teroristički napad na Olimpijski centar “Јahorina”.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića rečeno je da je riječ o provokaciji te da je Komšić o tome upoznao izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriela Escobara.

“U vježbi sudjeluju MUP i žandarmerija RS-a te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu s ciljem proizvodnje konflikta”, priopćeno je iz Komšićevog kabineta.

Teška kriza u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina dosegnula je novu razinu nakon što je Milorad Dodik krenuo u opasnu avanturu. Naime, najavio je postupno povlačenje Srba iz državnih institucija i vraćanje ovlasti Republici Srpskoj u područjima za koja ovlasti ima država. Najdramatičnije je zazvučala najava da će ponovno formirati vojsku Republike Srpske što budi sjećanja na rat u kojem je vojska bosanskih Srba bila odgovorena za brojne zločine koji su kulminirali genocidom u Srebrenici.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.