FOTO: Twitter

Lov na ZLOGLASNE i MOĆNE BANDE: Berlinska policija provela racije na dvadeset lokacija!

Autor: Maja Štefanac

Na više od dvadeset lokacija u gradu, berlinska je policija sprovela racije u sklopu istrage organiziranog kriminala. Dvije osobe koje su osumnjičene za trgovinu oružjem i drogom su uhićene, a u pretresima je oduzeta imovina povezana s kriminalom.

Racije su započele u četvrtak ujutro, a trajale su šest sati. U njima je sudjelovalo više od stotinu specijalaca, a u samim istragama sudjeluje petstotinjak službenika. Na valu eskalacije nasilja iz studenog prošle godine, istražuju se i moćne bande podzemlja arapskog i čečenskog porijekla, pojasnila je policija.

Zloglasna banda “Remmo”

Oni koji bolje poznaju podzemne obračune smatraju kako je glavni cilj policije locirati sumnjivce povezane sa zloglasnom bandom arapskog porijekla, “Remmo”. Krajem prošle godine, pritvoreno je nekoliko članova te bande zbog sumnje u umiješanost u pljačke muzeja u Berlinu i Dresdenu. Iz berlinskog su muzeja otuđili zlatne kovanice težine stotinu kilograma, dok su iz muzeja “Zelena riznica” u Dresdenu otuđili dragulje, piše Jutarnji.

Istrage se nastavljaju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.