fbpx
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

LOME SE KOPLJA OKO GRAĐANSKOG ODGOJA: Ministar oštro: ‘Ako kane predavati nešto gdje će se sukobljavati, to je onda bez veze’

Autor: M.P.

U ponedjeljak se učenici i studenti vraćaju u klupe i predavaonice, a ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs otkrio je i posljednje detalje kako će izgledati još jedna školska godina u vrijeme pandemije koronavirusa.

Kako kaže u gostovanju na Media servisu, u školu će krenuti svi, no za slučaj potrebe, zadržana je Škola na Trećem, kao plan B, u slučaju da zatreba, i prikazivat će se na HRT-u samo u prijepodnevnim satima. Vraća se i kontaktna nastava na fakultetima.

Covid potvrde, maturalne večere i putovanja

Ministar kaže da je preporuka onima koji imaju covid potvrde da se grupiraju na jednu stranu kako bi mogli imati manji razmak no inače, a ostali studenti, uz poštovanje mjera idu natrag u predavaonice i vježbaonice.

Mladima je u ovih godinu i pol sigurno nedostajao odlazak na maturalno putovanje, kao i maturalne večere. Fuchs kaže da je oboje planirano i nada se da ih neće morati zabranjivati.

“No, ne mogu obećati”, ograđuje se.

Dodaje da su od covid potvrda za nastavnike odustali, a roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati covid-potvrdu, baš kao i oni koji budu dolazili na priredbe.

O građanskom odgoju
Osvrnuo se i na najave iz Grada Zagreba o uvođenju građanskog odgoja ove godine, što se potom odgodilo za iduću godinu.

“Ne radi se o tome jesam li ja za ili protiv. Građanski odgoj se predaje u školama i uveden je na osnovu usvojenog i u Narodnim novinama objavljenog kurikuluma građanskog odgoja, koji je napravljen u sklopu kurikularne reforme. Predaje se u školama međupredmetna tema, a oni koji ne znaju što to znači, neka malo pročitaju”, rekao je Fuchs.

Ako se taj predmet već izučava međupredmetno, zašto su se uopće uznemirile ljevica i desnica oko najave njegova uvođenja, glasilo je sljedeće pitanje.

”Svi ovi koji hoće s jedne strane pa s druge strane, najbolje bi bilo da uzmu kurikulum građanskog odgoja, neka ga pročitaju pa da vidimo što ustvari tu nije dobro i što bi oni dodatno predavali. Ako kane predavati nešto gdje će se stvar rušiti, lomiti i sukobljavati isključivo na razini ideologije, to je onda bez veze”, tvrdi ministar.
Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.