Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

LOME SE KOPLJA NA POPISU STANOVNIŠTVA! Istaknuti HDZ-ovac oštro odgovorio Vidović Krišto, nakon što ga je prozvala: ‘Neovisno o ovakvim podmetanjima…’

Autor: L.B.

Nakon što je u srijedu nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto najavila kako je 17 zastupnika predalo danas zahtjev za interpelaciju o radu Vlade u svezi provedbe popisa stanovništva te, kako je objasnila, zahtijevaju odgodu popisa stanovništva za minimalno godinu dana jer je, tvrdi, priprema cijelog postupka prema mišljenju eminentnih demografskih stručnjaka upitne vjerodostojnosti, preko Facebooka je na njezine tvrdnje odgovorio Branko Bačić, kojeg je spomenula.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Karolina Vidović Krišto danas u Hrvatskom saboru najavljuje interpelaciju o odgodi Popisa stanovništva!

Kaže: Vlada ima sumnjive političke ciljeve! Navodno postoji nekakav dogovor Plenković, Bačić, Pupovac, o narušavanju vjerodostojnosti budućeg popisa, kojeg mora provoditi Državni zavod za statistiku???

‘Uvjeti se definiraju uputstvima Državnog zavoda za statistiku’

Nisam imao namjeru odgovoriti na ovakve besmislice! Naime, na slične sam optužbe odgovorio na mom fb-u 28. veljače 2020. godine! Da se uvažena kolegica Vidović Krišto malo bolje pripremila za pisanje svoje interpelacije onda bi lako provjerila da su Klubovi zastupnika nacionalnih manjina glasovali protiv donošenja Zakona o popisu stanovništva kojeg je Hrvatski sabor donio 26. ožujka 2020.

Da se malo bolje pripremila lako je mogla utvrditi kako je Vlada odbila oba amandmana klubova zastupnika nacionalnih manjina. Da se malo bolje pripremila utvrdila bi kako je Vlada odbila amandman zastupnika nacionalnih manjina koji se odnosi na mogućnost uvođenja drugog materinjeg jezika.

Da se kolegica Vidović Krišto bolje pripremila lako bi utvrdila kako je Vlada odbila i drugi amandman zastupnika nacionalnih manjina o obveznom imenovanju popisivača pripadnika nacionalnih manjina proporcionalno zastupljenosti na pojedinim području, jer se uvjeti koje moraju ispunjavati popisivači definiraju uputstvima Državnog zavoda za statistiku.
‘Neovisno o ovakvim podmetanjima…’

Nadalje, da se uvažena kolegica malo bolje pripremila lako bi utvrdila kako se donesena uputstva Državnog zavoda za statistiku, u dijelu koji se odnosi na popisivače nacionalnih manjina, ne razlikuje u odnosu uputstva prema kojima su provedeni raniji popisi.

I previše je još drugih argumenata koje bih ovdje naveo i koji demantiraju objede zastupnice Vidović Krišto, i koje ću rado navesti u saborskoj raspravi, no postavljam sebi pitanje, sa početka ove objave, trebam li na ovakve objede, o nekakvom komplotu o narušavanju vjerodostojnosti budućeg popisa uopće reagirati?

Neovisno o ovakvim podmetanjima, HDZ će se i dalje zalagati za poštivanje prava nacionalnih manjina, jer je to civilizacijsko dostignuće!”, napisao je Bačić u svojoj objavi.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.